početak AKTUELNO ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ И ЈЕЗИКА

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ И ЈЕЗИКА

od nedelja
537 pregleda

Осмех из срца

dani evropske baštine

Ученици Основне школе ,, Душан Јерковић“ Ужице обележавали су Дане европске баштине и Европски дан језика низом различитих активности крајем септембра и почетком октобра 2014.г. желећи да промовишу различите културне вредности, да нешто ново науче и, наравно, да се лепо проведу.

Чланови Библиотечке секције и школски библиотекари израдили су паное, којима су упознали ученике школе са језичким богатством Европе и историјатом ових датума. У ходнику школе поставили су интересантну изложбу ученичких радова који су израђени на часовима енглеског језика. Наиме, ученици IV разреда су илустровали насловну страну својих замишљених часописа за децу. Наставници српског језика са ученицима поставили су пано ,,Изјавите љубав на европским језицима“.

Круна активности била је школска приредба , коју је организовало Стручно веће страних језика и библиотекари школе. Приредба је одржана два пута, 02.октобра за ученике, и 03.октобра 2014. године за госте, родитеље и колеге, на којој су ученици свих разреда са много радости и ентузијазма извели програм на француском, енглеском, шпанском, немачком и италијанском језику. Ученици су певали, глумили и говорили стихове, а посебну пажњу изазвао је бивши ђак школе Павле Веселиновић, прошлогодишњи носилац II места на Републичкој смотри рецитатора ,,Песниче народа мог“. Највише аплауза добила је група ученика која је извела скеч “The Bored King”, где чиста дечија игра, која уноси смех и радост, открива свима срећу малих свакодневних ствари.

На овај начин ученици су показали колико је лепо ценити вредности, као и предности различитих култура. ,, Одушевљена сам приредбом, и као родитељ, и као наставник. Било је дивно, сажето, а опет све заступљено, забавно. И нема особе којој нису измамили осмех, и то онај прави, из срца, какав данас ретко срећемо. Хвала на томе“, речи су које најбоље говоре о сјајној приредби ученика.

Тим за маркетинг школе

Мирјана Р. Пејовић, Ана Дуковић

dani evropske baštine IMG_0263 IMG_0264 IMG_0268 DSCF4275 IMG_0277 IMG_0288

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.