početak GRADSKAINFO Dani frankofonije

Dani frankofonije

od nedelja
744 pregleda

IMG_1242

ФРАНЦУСКИ МУЗИЧКО-КЊИЖЕВНИ МАТИНЕ

Француске брзалице

Француски музичко-књижевни матине, поводом Дана франкофоније, у ОШ ,,Душан Јерковић Ужице одржан је 02.04.2015.г. Припремиле су га професорке француског језика уз малу помоћ школских библиотекара и чланова библиотечке секције, који су поставили паное у холу школе са илустрацијама и обележјима француске културе и уметности.

Вредне ученице и ученици од V до VIII разреда потрудили су се да нам приближе песништво Превера, Аполинера, Кеноа и Верлена ове школске године и на француском и на српском језику. Говорили су и француске брзалице, али највише смо уживали у француским музичким хитовима Селин Дион, Едит Пјаф, као и тренутном популарним песмама новијих певачица Индиле и Заз и групе Ри кетану.

Са задовољством можемо рећи да је интересовање ученика за француски језик, француску књижевност и музику велико, што инспирише професорке да сваке године обележе Дане франкофоне културе низом активности. Оне су креирале своје часове и ваннаставне активности на занимљив начин, тежећи да покажу ученицима да се може учити и на некласичан начин, кроз песму и поезију.

Иначе, Основна школа „Душан Јерковић“ Ужице од 2011.године налази се на листи 40 школа у Србији које су потписале уговор са Француским институтом, а под покровитељством Министарства просвете и спорта, о спровођењу испита за стицање DELF диплома у школским установама.

Мирјана Р. Пејовић, Наташа Луковић

IMG_1271

IMG_1265

IMG_1256

IMG_1238

IMG_1235

IMG_1278

IMG_1249

IMG_1244

IMG_1272

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.