početak GRADSKAINFO DANI PČELARSTVA U ARILJU

DANI PČELARSTVA U ARILJU

od nedelja
679 pregleda

turizam-arilje-logo

Дани пчеларства у Ариљу на црквени празник Цвети 05. април 2015. године

Ариљски слатки залогаји здравља

Традиционално, 16-ту годину за редом Друштво пчелара „Саво Поповић“ из Ариља, на црквени празник Цвети (05. април 2015.), организује манифестацију Дани пчеларства у Ариљу, која из године у годину окупља све већи број пчеларa. Koорганизатор манифестације је Туристичка организација општине Ариље, која трећу годину заредом сарађује са Друштвом пчелара „Саво Поповић“ у организацији Дана пчелара.
Изложбени део манифестације Дани пчеларства биће организован на Градском тргу и Главној улици, док ће се у порти цркве Свети Ахилије посетиоцима уприличити садржајан културно-уметнички програм.
Ариље је место познато по еколошки чистој средини, једној од најчистијих река у Србији, Рзаву, здравим и једрим малинама, које су како многи дегустатори кажу, најслађе баш из овог краја. С тога није ни чудо што наше вредне пчеле дају најукуснији мед, који спаја пчеларе из целе Србије, Црне Горе, Републике Српске, Хрватске… да дођу у Ариље на Цвети, друже се и размењују драгоцена искуства у гајењу пчела, очувању еколошки чисте средине, производњи меда и производа од меда.
Поред пчелара и произвођача меда и пчелињих производа, међу излагачима наћи ће се и произвођачи опреме за пчеларе, произвођачи здраве хране, удружења и задруга воћара, произвођачи традиционалних српских сувенира и сувенира карактеристичних за Ариље. Први пут ове године на Данима пчеларства излагаће и произвођачи текстилних производа из Ариља, по чему је варошица такође препознатљива. Туристичка оргнизација општине Ариље осим учешћа у организацији манифестације представиће посетиоцима на штанду своју туристичку понуду и асортиман сувенира.
Програм манифестације – осим целодневне изложбе, предавања из области пчеларства (предавања о правилном и успешном гајењу пчела, здравом начину производње меда и производа од меда), воћарства и задругарства, пратиће и културно-уметнички програм у дневним сатима (градски хор, рецитаторске секције, фолклорне и певачке групе, трубачки оркестри).

ДОБРО ДОШЛИ!

Туристичка организација општине Ариље

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.