početak GRADSKAINFO Održana pokazna vežba

Održana pokazna vežba

od nedelja
657 pregleda
Pokazna vežba

Pokazna vežba

Vatrogasno-spasilačka jedinica Užice i ekipa Crvenog krsta Užice su izveli danas pokaznu vežbu zbrinjavanja povređenih u saobraćajnom udesu.

“Mi smo imali danas priliku da vidimo aktivnosti vatrogasaca spasilaca, pripadnika Vatrogasno- spasilačkog bataljona iz Užica i pripadnika organizacije Crvenog krsta iz Užica na jednom zadatku koji se tiče spasavanje povređenih i ugroženih lica u jednom saobraćajnom udesu. To je, uostalom, i svakodnevna delatnost pripadnika Vatrogasno- spasilačkog bataljona”, rekao je Zoran Milojević.

“Kroz dinamiku vežbe se vidi da je došlo do udesa na magistralnom putu i da je ekipa Vatrogasno – spasilačkog bataljona u najkraćem vremenu izašla na lice mesta. Oni su udesu pristupili upotrebom razvalnog alata i formacijskih sredstava sa aspekta oslobađanja zarobljenih u automobilu, uz ukazivanje prve medicinske pomoći trijaže, a kasnije su pripadnici Crvenog krsta pristupili ukazivanju takođe prve pomoći i evakuacije povređenih do najbliže zdravstvene ustanove”, istakao je Milojević.

Saša Cicvarić, komadant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Užice ističe da je cilj vežbe bilo uvežbavanje.

“Mi neretko sa Crvenim krstom, prilikom većih vanrednih događaja ili situacija, intervenišemo zajedno, bilo da su to šumski požari, poplave ili elementarne nepogode. Kao realizacija uspešno završene obuke je dodela sertifikata i javna pokazna vežba na poligonu u Vatrogasnom domu”, istakao je gospodin Cicvarić.

On je dodao da je vatrogascima spasiocima potrebno pola minuta tokom dana i minut tokom noći da izađu na teren i da intervenišu u slučaju težih saobraćajnih nezgoda.

“Građani bi u slučaju ovakvog saobraćajnog udesa, trebalo da pozovu 193 ili 194. Mi ćemo u najkraćem roku izaći na lice mesta u koordinaciji svih spasilačkih službi. Uvek je prioritet spasavanje ljudskih života”, naglašava Cicvarić.

Pokazna vežba

Pokazna vežba

DSCN0218_resize_resize

DSCN0230_resize_resize
DSCN0237_resize_resize
DSCN0241_resize_resize
DSCN0249_resize_resize

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.