početak GRADSKA Независна република ужичка

Независна република ужичка

od nedelja
730 pregleda

fipa glumac

Монодрама у Градском културном центру

Вечерас, 25. септембра, у девет часова, у Градском културном центру у Ужицу, биће изведена монодарама нашег познатог сатиричара Слободана Симића, под називом „Независна република ужичка“.
Монодрама је настала осамдесетих година, а представа по истом тексту играна је давне 1987. године у ужичком Народном позоришту као целовечерња. Главну улогу у представи је тада играо Момчило Мурић, уз неколико својих колега, а вечерас, главну улогу игра Слободан Филиповић- Фипа, ужички глумац у пензији.
– Текст је и сада измењен, и направљен као целовечерња представа. Поред мене, у представи учествује један дечко који свира фрулу и конобар, а публика ће све време бити као у клубу, испијаће пиће, дружиће се, а ја ћу говорити текст – каже за Ужичку недељу глумац Слободан Филиповић.
Како каже, реч је о сатиричном тексту на политичке партије, политичаре, територијално дељење Југославије и Србије…
– Оштра сатира, коју сам донекле ублажио својим извођењем. Радња се дешава сада, а оснива се независна република ужичка, док су грађани гласачи. Како је Сима написао у првој дидаскалији, на сцени је политичар који је најпре фин и углађен, а касније се испоставља да је реч о великом диктатору. Укупно, реч је о сатири, коју сам ја нагео на комедију, али ни комедија није комедија, ако није сатира – каже Фипа и позивам Ужичане да му се придруже у клубу Градског културног центра, вечерас од девет часова.
Цена улазнице је 200 динара и може се купити на билетарници ГКЦ-а.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.