početak GRADSKA Директори сами о себи одлучују

Директори сами о себи одлучују

od nedelja
1,K pregleda

НИКО НЕМА ШТО СНС И СПС ИМАДУ
До данас појма нисам имао да ужичка јавна предузећа имају по два директора. А и како бих, када у Ужицу немамо опозицију, него се политиком скоро искључиво баве издржавана лица, а стара српска мудрост каже да врана врани очи не вади. Наравно, када неко има проблем (и никад више), онда се увек сете Ужичке недеље. Тако сам данас добио допис од Марка Жеравчића, запосленог у ЈП Велики парк, који је још у септембру упутио градоначелнику Петковићу и председнику скупштине Митровићу, у коме констатује да ЈП Велики парк има два директора, једног главног и једног извршног и оба примају врло лепу плату. Ни мање фирме, ни више директора и шефова. Главни је Богићевић, а извршни (шта год то значило) је Жувела. Шокиран, нисам поверовао Марку, али ме он упути на сајт Великог парка и, стварно, Парк има директора комада 2. И хајде, навикао сам већ да се политички упошљавају људи и да деценијама, до пензије, лепо живе на грбачи пореских обвезника, а практично цео радни век симулирају рад, али када ми Марко рече да је извршни директор уједно и плаћени члан Надзорног одбора, онда сам махинално, иако нисам неки убојити верник, кренуо да се прекрстим. Како је посао Надзорног одбора, између осталог, да контролише рад запослених, практично извршни директор самог себе контролише, и не само то, још је за то и плаћен!?
Пише, каже Марко, у члану 44. статута, проверио, стварно пише, да директор и извршни директор не могу да предлажу чланове Надзорног одбора, али ето, моји правници, не пише и да не смеју да буду чланови. Чисто за неупућену публику, а таквих је 99%, јавна предузећа немају управни одбор, него рад контролише надзорни одбор.
Да циркус буде комплетан, у члану 43. статута пише да члан надзорног одбора из редова запослених не може бити у политичкој партији, али, рече ми Марко, имају Другови решење за све – замрзну партијско чланство и ето их очас посла у нестраначком надзорном одбору. Бриљантно! Бриљантно!
Ето, тако у хармонији тече паланачки живот у нашој варошици и нигде ни дашка ветра, да растресе жабокречину.

Тони Станковић

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

prle 19. новембар 2019. - 18:10

Kada je drug Marko rukovodio istom ustanovom sa završenom gimnazijom, tada mu je sve bilo potaman.
Malo je poznato da je i tu gimnaziju studirao 5 godina.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.