početak GRADSKA Ове године 88 деце мање полази у први разред

Ове године 88 деце мање полази у први разред

od nedelja
1,K pregleda

1. СЕПТЕМБАР – ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ
Ове школске године у основне школе у граду, према подацима Школске управе за Златиборски округ, биће уписано 88 деце мање. У свим школама, данас је уз приредбе четвртака и добродошлице директора и учитељица, приређен пријем првака и предшколаца.
Директор Прве основне школе „Краљ Петар други“, Никола Бацетић, обраћајући се предшколцима и њиховим родитељима, рекао да је ова школа међу две основне школе у граду које су и ове године уписале највећи број ученика.
– Ове године уписали смо три васпитачке групе предшколаца са 54 ученика и чак пет одељења првих разреда са 139 ђака. Упркос негативном демографском тренду у нашем граду, па и у целој Србији, ови подаци нам дају наду да наша школа има будућност. Наша школа је претходне године забележила добре резултате, и наставне и спортске. Наши ученици су учествовали у многим манифестацијама у граду – рекао је Бацетић и додао да у овој школи учи 1.200 ученика.
Рафајло Јелисавчић, директор „Слободан Секулић“, пожелео је деци да овај и сваки наредни дан буде испуњен радошћу. Ове године у „Слободан Секулић“ уписано је три одељења у први разред, што је мање него прошле године, али зато сада има две предшколске групе, једно више него претходне године.
– Децо, дата вам је шанса да направите најбоље другарство и да што више научите – рекао је директор Јелисавчић, а потом се обратио родитељима:
– Родитељи, у животу има неколико тренутака који су битни. Полазак у први разред је јако важан, лакше ће га деца савладати уз вашу подршку. Потрошите више времена са децом бар у првом разреду. Имајте времена да дете саслушате када дође из школе, да га разумете, без обзира да ли урадило нешто погрешно или добро, да га похвалите, да га подстичете. Тај ветар у леђа ће му дати да код себе развије потенцијал који поседује. А ако иду наше жеље више од онога што може дете да понесе, онда сте и оно што има у себи, на неки начин сузбили – рекао је Рафајло и похвално рекао да је ова школа једина у округу која у свакој учионици има интернет и да поседује веома добар кадар.
Ратко Трмчић, директор ОШ „Душан Јерковић“, пожелео је деци да задовољни и срећни из ове школе крену у нове животне изазове, да лепо уче и владају се на понос својим родитељима и запосленима у школи. Још је рекао да ова школа има доста ђака, а мало простора и да је ове школске године уписан 21 ученик више, него што припада броју ученика у одељењу.
Директорка ОШ „Нада Матић“ Бранислава Јовичић поздравила је све ђаке прваке и предшколце.
– Ово је велики и свечан дан у животу ђака и у животу школе. Први дан је пун узбуђења, очекивања и великих нада. То осећање деле са вама и ваше учитељице – рекла је директорка Јовичић и пожелела да им школа буде лепо и безбедно место.
Директорка ОШ „Стари град“ Станимирка Смиљанић Раонић са својим колегама и колегиницама пожелела је срећан нови почетак деци и њиховим родитељима. Према подацима Школске управе у ову школу је уписан 101 ђак првак.

(Подаци из Школске управе Ужице)

2017. – укупно уписано 625 првака
ОШ Прва основна школа „Краља Петра другог“ – 125
ОШ Душан Јекровић – 138
ОШ „Стари град“ – 101
ОШ „Нада Матић“ – 92
ОШ „Слободан Секулић“ – 60
ОШ „Алекса Дејовић“ – 68
ОШ „Миодраг Миловановић Луне“, Каран – 17
ОШ „Ђура Јакшић“ Равни – 10
ОШ „Богосав Јанковић“, Кремна – 14

2016. – укупно уписано 713 првака
ОШ Прва основна школа „Краља Петра другог“ – 150
ОШ „Душан Јерковић“ – 125
ОШ „Стари град“ – 124
ОШ „Нада Матић“ – 102
ОШ „Слободан Секулић“ – 81
ОШ „Алекса Дејовић“ – 86
ОШ „Миодраг Миловановић Луне“ Каран – 22
ОШ „Ђура Јакшић“ Равни – 13
ОШ „Богосав Јанковић“ Кремна – 10

З. Г.
фото: Игор Ђоковић и Звездана Глигоријевић

  


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.