početak AKTUELNO Donacija Udruženju “Anđeli”

Donacija Udruženju “Anđeli”

od nedelja
693 pregleda
Udruženje "Anđeli"

Udruženje “Anđeli”

Organizacija muzičkog i humanitarnog festivala “Next” donirala je udruženju “Anđeli” opremu u vrednosti od 185.000 dinara.

– Organizatori festivala su kupili razboj, mašinu za šivenje, LCD televizor, DVD, sto i stolice. Ja bih ovom prilikom želeo da se zahvalim svim sponzorima koji su pomogli da se organizuje naš festival, kao i gradu Užicu. Takođe bih želeo da pozovem sugrađane na naš sledeći festival koji će se održati 24. i 25. aprila u Gradskom kulturnom centru. To će biti treći festival po redu, a što se tiče izvođača, za sada su pregovori još u toku i kada budemo imali nešto sigurno, blagovremeno ćemo obavestiti javnost – rekao je Srećko Ristanović iz organizacije “Next” festivala.

Mašina za šivenje

Mašina za šivenje

Udruženje za pomoć mentalno i nedovoljno ravijenim osobama “Anđeli” trenutno ima 55 članova. Kako tvrdi Tanja Selaković, predsednik udruženja, ovo je veoma značajna donacija za njih.

– Mogli ste i sami da vidite, deca su oduševljenja poklonima. Nama kao roditeljima i njima kao deci dosta znači kada neko obrati pažnju na njih i njihove potrebe. Samim ovim donacijama ćemo unaprediti rad udruženja, i u saradnji sa tehničkom školom “Radoje Ljubičić” dobićemo obuku za rad na razboju i mašini za šivenje. Time će naše manuelne radionice biti unapređenije, a deca će se osećati korisnim, jer ćemo u sklopu tih radionica izrađivati razne predmete koji će moći da se prodaju na nekim prodajnim izložbaмa. One će pomoći da se deca osećaju i društveno korisnim, jer su uradili nešto za sebe i svoju organizaciju – istakla je Tanja Selaković.

Organizacija “Next” festivala je osnovana pre dve godine, a od prvog festivala je obezbeđen prihod od 196.000 dinara koji je iskorišćen za nabavku savremenog CTG aparata koji je doniran Savetovalištu za trudnice.

Razboj

Razboj

– Ove godine planiramo da prihod od “Next” festivala doniramo udruženju “Roditelj”, a videćemo da li će to biti nabavka opreme za porodilište ili će to biti pomoć ugroženim porodicama u gradu – rekao je Zoran Milovanović, počasni član organizacije “Next” festivala.

Opširnije u štampanom izdanju “Užičke nedelje”

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.