početak NAJNOVIJE Досад незапамћено – четири министра посетила Ужице

Досад незапамћено – четири министра посетила Ужице

od nedelja
554 pregleda

Одговор на саопштење Градског одбора Демократске странке Ужице
Овогодишња прослава Дана града за Ужичане је била достојанствен догађај. Онако, како то приличи нашем Граду.
9. октобра Ужице су посетили четири министра Владе Републике Србије. У новијој историји нашег Града тако нешто није запамћено. Ужичани се томе радују, јер су свесни да је и то доказ за оно што су већ знали – да су житељи великог и важног српског града.
Министри су пренели поруку државног врха да подржавају све приоритетне инвестиције у нашем граду. Да је Влада издвојила новац за наставак радова на Спортској хали у Крчагову, за доградњу објекта Дечјег одмаралишта „Голија“, за реконструкцију Спомен дома на Кадињачи. Да ће Влада финансирати изградњу нове зграде суда у Ужицу и модернизацију Фабрике воде на Церовића брду. Да ћемо, и после пропуста ранијег руководства града, добити нову шансу за изградњу Постројења за пречишћавање отпадних вода.
Ионако, како то приличи нама Србима, нису због тога сви срећни. Пре свега они који су говорили да ужичко градско руководство нема подршку Владе и да Ужицу нема инвеститора. За њих су 9. октобар, долазак министара и велики број градилишта у Ужицу највећи шамар.
Не знајући шта друго, измислили су да је министар Гашић рекао да нема ништа од Универзитета у Ужицу. Срећом, велики је број Ужичана, који су били на Свечаној седници поводом Дана града, сведока да то није истина. И још је већи број оних који поштују допринос припадника Војске Србије, министарства одбране и министра Гашића у превазилажењу проблема који су грађани Ужица имали у периоду ванредних ситуација последњих година. Градско руководство је свим поменутим доделило захвалницу.
У недостатку бољих тема ужички ДС би да се у име Ужичана сукобљава са једним министром. Није им то први пут. Очигледно да су још једном свој уски политички интерес ставили испред интереса свог града.
Ужичани су се одувек делили у две групе. Једну велику, којој припадају они који раде и стварају, и ону другу, малу, где су они који, ленствујући, критикују све и свакога. Руководство Демократске странке у Ужицу припада овој другој групи. А она никада није прешла цензус.

Српска напредна странка Градски одбор Ужице

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.