početak SATIRA Држава преузима управљање Златибором да би спречила бесправну градњу људи који нису у СНС-у

Држава преузима управљање Златибором да би спречила бесправну градњу људи који нису у СНС-у

od nedelja
549 pregleda

-Министарство грађевине усвојило је уредбу којом преузима управљање већим делом територије Општине Чајетине како би стала на пут нелегалној градњи којој прибегавају људи који немају чланску карту СНС-а –
– Златибор је једна од наших најлепших планина и чинимо све како би очували њене природне лепоте, објашњава министар грађевине Зорана Михајловић . – Бесправна градња је одавно наружила лице ове планинске лепотице, па наше министарство нема избора, сем да преузме ингеренције Општине Чајетина и тако спречи неодговорне инвеститоре који нису чланови СНС-а у њиховим криминалним намерама. Добар део територије Златибора постаје заштићено подручје у коме нико, сем чланова Српске напредне странке, неће моћи да гради без дозволе министарства, што гарантује очување природе и осигурава даљи развој овог дела Србије, каже она.
У министарству тврде да овим потезом прате директиве Европске уније и као позитивне примере наводе резултате остварене у заштићеном подручју на Копаонику и викендицу коју је на Златибору бесправно изградио нови градоначелник Београда Зоран Радојичић.
– Откад је Копаоник стављен под заштиту државе, људи који нису чланови СНС-а нису изградили ниједан бесправан објекат, што је резултат на који смо поносни. На Панчићевом врху, у првој зони заштите, на војном земљишту, без дозволе, изграђен је само један велелепни ресторан чији je власник један од финансијера СНС-а. Захваљујући раду министарства, градња у његовој близини је потпуно спречена, па он несметано ради, без страха од конкуренције и рушења. Сличан пример имамо и на Златибору, на ком је градоначелник Београда Зоран Радојичић саградио нелегалну викендицу, која се савршено уклапа у природни амбијент и прати политику владе. Оваквим поступцима јасно шаљемо поруку свим инвеститорима да је са дивљом градњом готово и да убудуће морају све радити по закону, сем ако нису чланови Српске напредне странке, поручују из министарства грађевине.

Бојан Савић (Ужичка недеља 988)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.