početak GRADSKA Дуг Слободе 644.000 евра

Дуг Слободе 644.000 евра

od nedelja
769 pregleda

Бранко Бешевић: То нема везе са мозгом
Бранко Бешевић, који је након одласка Јосипа Ристановића, преузео улогу председника Управног одбора ФК „Слобода“, каже да ће вечерас, 3. јула, бити одржана седница Управног одбора клуба, а потом и Скупштина, на којој би требало коначно да се стави тачка око преузимања клуба.
С обзиром да је Саша Туровић, бизнисмен из Чикага, заинтересован за преузимање „Слободе“ и да је у интервјуу за Ужичку недељу поменуо да Бешевић и управни одбор планирају да „Слободу“ дају на управљање Ивици Јараковићу и Жарку Пеличићу, Бешевић је на то одговарио:
– То нема везе са мозгом. Пре свега да разјаснимо, „Слобода“ према закону не може да се прода, само може да има свог финансијера, који ће поставити органе управе клуба. Друго, Јараковића и Пеличића помиње новинар из Чачка, којем би боље било да води бригу о свом градском клубу „Борцу“. О томе ко ће преузети клуб одлучиће скупштина вечерас. Саша Туровић је сада пристао на све наше услове, а да ли ће се клуб њему препустити још не знам, док се вечерас не одлучи – рекао је Бранко Бешевић.
Иначе, Ивица Јараковић је некадашњи играч „Слободе“, из које је пре неколико година прешао у „Андерлехт“, док је Жарко Пеличић фудбалски менаџер.
Да подсетимо да је пре неколико дана одржана седница скупштине клуба, на којој је Јосип Ристановић поднео оставку и сва овлашћења пренео на Бранка Бешевића. Констатовано је да „Слобода“ на дан 31. мај 2017. године дугује укупно 643.880 еура, бар, како су навели, тако пише у књигама.
Тој седници су присуствовали адвокат Михајло Крстић и менаџер Златко Ђерић, иначе заступници Туровића и изнели њихов став. На званичном сајту „Слободе“ се наводи да је једини разлог зашто још увек нису преузели клуб је тај, што нису сигурни да је ово тачан износ дуговања. Наиме, Ђерић је рекао да зна за случај Немање Цветковића, на ком је „Слобода“ зарадила укупно 75.000 евра од једног менаџера, за продају сто посто права на играча, али да то није приказано у књигама. Бојазан је да тај менаџер сада може доћи у клуб и описати то као позајмицу и тражити своје паре назад. По његовим речима, то је само један случај и питање је колико их још има.
Остаје да се види која ће судбина задесити „Слободу“. Инвеститори траже гаранције да дуг више неће расти, док управни одбор клуба даје гаранције за онај период у ком су они водили клуб, а то је од 2014. године па све до сада.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.