početak GRADSKA Изложба слика хотела Палисад

Изложба слика хотела Палисад

od nedelja
723 pregleda

DSCN1085

Данас, 9. октобра, поводом обележавања Дана града Ужица, у Народном музеју је отворена изложба уметничке колекције хотела Палисад на Златибору.
Уметничка колекција хотела Палисад је приватна уметничка збирка и налази се у власништву Ужичанина Василија Мићића, иначе власника овог хотела. Народни музеј Ужице, правећи симбиозу приватног власништва и и јавне институције, приредио je несвакидашњу изложбу изузетног квалитета.
Презентујући уметничку колекцију хотелa Палисад у својим просторијама, а у оквиру Дана града Ужица, „публици се шаље својеврсан сигнал о одређеном идеолошком контексту настајања колекције, кроз баштињење, али и промоцију исте и скреће се пажња на страст и љубав ка колекционарству, из које овај наш суграђанин реализује своју пасију“- каже Марко Ђурић, кустос, историчар уметности.

izložba slika Palisad

Са циљем да донесе трајни допринос заједници као и да едукативно утиче на садашња и будућа поколења, уметничка колекција хотела Палисад је осмишљена као збирка капиталних уметничких дела српске уметности 20. века.
Ова репрезентативна колекција садржи ликовне радове уметника као што су Јован Бијелић, Петар Добровић, Сава Шумановић, Бета Вукановић, Стојан Аралица, Паја Јовановић, Марко Челебоновић, Милан Коњовић, Зора Петровић, Сретен Стојановић, Петар Лубарда, Недељко Гвозденовић, Иван Радовић, Милан Миловановић, Урош Предић.

DSCN1090

Зачуђује да на отварању изложбе оваквог квалитета, осим разних државних службеника и људи из струке, уопште није било обичних грађана. Очигледно да је маркетинг прославе Дана града потпуно заказао. После фијаска са маскенбалом на тргу, све је уочљивије да сe програм прославе Дана града направио збрда-здола. Изгледа да су овој власти грађани и непотребни, осим да плате порез и напуне им буџет за плате.

Љ.К.

DSCN1086

DSCN1087

DSCN1088

DSCN1089

DSCN1092

DSCN1094

палисад изложба слика

DSCN1091

DSCN1096

DSCN1099

DSCN1101

DSCN1102

DSCN1103

народни музеј ужице

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.