početak EKONOMIJA Градска власт уступила кићење ЈП Стану

Градска власт уступила кићење ЈП Стану

od nedelja
738 pregleda

немања нешић

СВЕ ПО ЗАКОНУ
Као и сваке године, једна од предновогодишњих тема је кићење града. Према речима Немање Нешића, заменика градоначелника, за ову годину је за ту намену било предвиђено много више новца, него што је реално било потребно.
– За ову, као и претходних година, из буџета Града за набавку, монтирање и демонтирање украса из буџета се издвајало око 3,5 милиона динара и плус ПДВ. Међутим, распитали смо се у осталим општинама колико дају за кићење и дошли смо до сазнања да за ту намену издвајају три до четири пута мање него ми. Зато смо за ову годину ребалансом предвидели до 800.000 динара за монитарање и демонтирање украса и милион динара за набавку нових украса, које ради Дирекција. Распитали смо се и за цене набавки, али ти украси јесу стварно скупи. Због такве ситуације нисмо хтели да распишемо јавне набавке, већ смо одлучили да посао монтирања и демонтирања, а што по закону имамо право, да поверимо неком нашем јавном предузећу, са којим имамо потписани годишњи уговор о одржавању. Разматрајући које би то могло да буде, одлучили смо се за ЈП „Стан“ – рекао је Нешић.
Он је додао да цела локална самоуправа има четири електричара, од којих два не могу да раде на висинама (имају лекарско уверење), а да само ЈКП „Биоктош“ има камион са покретним платоом.

novogodisnji-nakit-uzice

– За тај посао су потребна два таква камиона и зато је ЈП „Стан“ ангажовао ЈКП „Биоктош“ са тим једним камионом, а за други су ангажовали подизвођача, предузеће из Нове Вароши, које има и камион, као и људе обучене за тај посао. На овај начин се ЈП „Стан“ уводи у овај посао, да би од идуће године само могло да пружа услуге кићења, не само нашем граду, већ и другим градовима и општинама у околини – рекао је Нешић и додао да ће од ових 800.000 динара део „Стан“ платити услуге предузећу из Нове Вароши, а део ће отићи на ангажовање своје опреме и људи, као и ЈКП „Биоктошу“.

nikola maksimović

Набавка нових накита и украса за кићење града поверена је сада већ бившем предузећу Дирекцији за изградњу. Никола Максимовић, директор тог предузећа, рекао је да је крајем октобра расписан тендер за извођача тих радова и да су се на оглас јавиле три фирме. Било их је девет, али три су испуниле услове.
– Од те три фирме најповољнију понуду је дало предузеће „Елкомонт“ из Ужица“. Они ће набавити накит и украсе за милион динара, а остали део новца ће се преусмерити на ЈП „Стан“, на основу годишњег одржавања, односно анекс уговора. Ми смо хтели да у овај посао упослимо и наша јавна предузећа – рекао је Никола Максимовић.
На питање ко је у суштини власник тих украса и где се они чувају, директор је рекао да је власник Град Ужице и да се украси чувају у магацину Дирекције за изградњу код стадиона.

dejan-nijemcevic-jp-stan-za-sajt
Директор јавног предузећа „Стан“ Дејан Нијемчевић рекао је да је тачно да су добили тај посао, али да нису довољно оспособљени да га сами изведу.
– Због тога смо ангажовали камионн ЈКП „Биоктош“, јер ми немамо такав камион са покретним платоом. Ангажовали смо као подизвођача и предузеће „Елмонд“ из Нове Вароши, које ће монтирати и демонтирати украсе по граду. Од тих 800.000 динара око 470.000 динара ћемо платити предузећу из Нове Вароши. Ми за овај посао нисмо расписивали јавне набавке, јер је цена посла мања од 500.000 динара. Имали смо још две достављене понуде од једног предузећа из Краљева и једног предузећа из Београда, али је предузеће из Нове Вароши било најповољније са понудом. Њихови радници ће заједно са нашим радницима обавити овај посао, а уједно ће наши радници учити тај посао – рекао је Нијемчевић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Twiggy 12. децембар 2016. - 11:01

“Набавка нових накита и украса за кићење града поверена је сада већ бившем предузећу Дирекцији за изградњу.”

“На питање ко је у суштини власник тих украса и где се они чувају, директор је рекао да је власник Град Ужице и да се украси чувају у магацину Дирекције за изградњу код стадиона.Pitanje:

Gospodine Maksimovicu,kada su ukrasi u magacinu,zasto ih ne predate JKP STANU??!
Ili nisu vise u “modi”?Gde su uopste?

„Елкомонт“ из Ужица“. Они ће набавити накит и украсе за милион динара “Pitanje:
Gospodine Nijemcevicu,ni manje ni vise,milion dinara za “lampice”!

Pitanje za obadvojicu:
Raspolazete li sa svojim novcem na isti nacin?

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.