početak GRADSKAINFO ЈУБИЛАРНА 10. Међународна путујућа изложба ФорматМали® – СРБИЈА 2016

ЈУБИЛАРНА 10. Међународна путујућа изложба ФорматМали® – СРБИЈА 2016

od nedelja
487 pregleda

FormatMali

Уметник Раде Марковић, као Председник Сликарско-графичке секције УЛУПУДС-а, покренуо је 2006. године путујућу изложбу, а од 2010. године „АртЦЕНТАР Београд“ организује ФорматМали.
Сваки учесник манифестације ФорматМали прилаже по један рад. Жири (дугогодишња председница је проф. Зора Давидовић) одабира радове, а публика гласа у сваком граду у коме изложба гостује. Годишњи победник је аутор чији рад укупно добије највећи број гласова. Победник има могућност да самостално излаже у АртЦЕНТРУ.
У последњих шест година, колико је АртЦЕНТАР организатор, изложбу годишње види између 8.000 и 12.000 посетилаца, а за најбољи рад гласа у просеку 30 одсто посетилаца.
Највећи број победничких радова за тему је имао – животиње.
И ове године изложба ФорматМали, која ће обићи преко петнаест градова Србије, креће из Ужица. У Народном музеју Ужице публици ће током јануара и фебруара 2016. бити представљена седамдесет три рада (од тога четрнаест радова учесника из иностранства).
С једне стране, уметници знају да се о њиховом раду у унутрашњости Србије много више зна откако учествују у путујућој изложби, а са друге, редовни посетиоци са нестрпљењем очекују шта ће им ново представити поједини ствараоци, редовни учесници изложбе ФорматМали.
Отварање изложбе је у четвртак, 28. јануара 2016. године у 19 сати у Јокановића кући. Изложба је отворена до 6. фебруара 2016. године (радним данима 9-17, а суботом 8-14 сати).

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.