početak GRADSKA 8,5 милиона динара за удружења особа са инвалидитетом

8,5 милиона динара за удружења особа са инвалидитетом

od nedelja
523 pregleda

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА
Данас, 30. јануара, потписани су споразуми између Града Ужица и 11 удружења особа са инвалидитетом о додели укупно 8,5 милиона динара за рад тих удружења у овој години, што је за пола милиона динара више него прошле године.
– За ресор о социјалним давањима из градског буџета је за ову годину предвиђено око 70 милиона динара, што представља мало више од 2 посто укупног буџета, а то је изнад нивоа просека у Србији, где је просек око 1,5 посто. Потписивањем ових уговора у вредности од 8,5 милиона динара испунили смо наша обећања удружењима да неће бити смањења новца у односу на прошлу годину. Као што се може видети, не да смо остали на истој количини средстава, већ смо их и увећали. За идућу годину видећемо, како ће бити. Од тих 8,5 милиона повећан је део који се односи за личне пратиоце, персоналне услуге и слично, а већи део новца иде за закуп простора и друго – рекао је Видоје Дрндаревић, члан градског већа.
У ових 11 удружења има око 1.500 до 1.600 чланова, али како кажу то није прави број, јер има много више особа са инвалидитетом који нису чланови ових удружења.
Чедомир Цицварић испред удружења особа са инвалидитетом је рекао да је Ужице једна од ретких локалних самоуправа које је увећала та давање и која има слуха за сервисирање потреба, и кроз финансирање социјалних услуга и рада свих удружења.
– Када се сусрећемо са удружењима из других градова и причамо како код нас све то функционише, они нас и нашу локалну самоуправу гледају као пилот пројекат, тако да смо постали узор другим градовима – рекао је Цицварић и додао да поред ових давања градска управа има разумевања и за пројекте особа са инвалидитетом и да им где је најпотребније излази у сусрет.
Такође је изречена захвалност што особе са инвалидитетом могу да конкуришу и да радно буду ангажовани преко јавних радова.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.