početak SPORT UŽIČKI KARATISTI SVE BOLJI

UŽIČKI KARATISTI SVE BOLJI

od nedelja
634 pregleda

karate klub užice

Такмичари Карате клуба „Ужице“ жању медаље

Михајло освоји златну медаљу

Протеклог викенда у Чачку су одржана првенствена и куп такмичења у свим узрасним категоријама. У суботу, 04. априла 2014. године, одржано је Првенство уже Србије у катама и борбама за полетарце, пионире и наде, а дан касније Куп уже Србије за кадете, јуниоре, млађе сениоре и сениорке у мушкој и женској конкуренцији. Чланови Карате клуба „Ужице“, које предводи тренер Милош Ршумовић, остварили су сјајне резултате.

Најмлађи такмичари освојили су једну злату, две сребрне и три бронзане медаље. У катама, у апсолутном нивоу, Лидија Трмчић освојила је прво место и златну медаљу. Друга места припала су Марији Бајић и Лазару Даничићу, који су рођени 2005. године, а Лука Требјешанин, који је рођен 2006. године, заузео је треће место.

У борбама су освојена три бронзана одличја. У конкуренцији -47 кг девојчица рођених 2002. године и млађих, бронзану медаљу освојула је Петра Симић. Исто одличје освојили су и Петар Стојановић, рођен 2003. године у конкуренцији дечака -50 кг и Борис Пејковић , рођен 2004. године у конкуренцији -45 кг.

И њихови старији клупски другови показали су шта знају. У конкуренцији +65 кг, након све четири добијене борбе, прво место и златну медаљу осваја Михајло Бацетић. Исти успех остварују јуниорка Љубица Бацетић у конкуренцији +58 кг и сениорка Невена Николић у конкуренцији такмичарки +60кг. Медаљу је осваја и Наташа Влаховић у конкуренцији млађих сениорки. Она је у конкуренцији -60 кг заузела треће место и освојила бронзану медаљу.

Недељу дана раније у Старој Пазови одржано је и сениорско Првенство Србије. У категорији -75кг Ивица Домановић губи полуфиналну борбу, а у мечу за бронзану медљљу поражен је од такмичара из Рашке. У конкуренцији -68 кг Невена Николић након једне победе, несрећно губи четвртфинални дуел и није се домогла медаље.

karate klub užice 2

Тренер Милош Ршумовић је изразио задовољство постигнутим.

– Задовољан сам постигнутим резултатима, нарочито на такмичењима у Чачку. Освојили смо доста медаља, али били смо близу да освојимо још две. За разлику од Чачка, у Новој Пазови моји такмичари нису имали среће. Имали су несрећан жреб, па су добили мало јаче противнике на самом почетку такмичења. Невена је већ у другом кругу несрећно изгубила, а Ивица је, и поред тешког жреба, био близу медаље. На жалост ни он не осваја медаљу, али надам се и очекујем од мојих такмичара да на следећем такмичењу покажу још боље резултате него што су постигли.

Милан Ђокић – Соко

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.