početak ZABAVAFOTO GALERIJE Ужичанин Александар најбољи

Ужичанин Александар најбољи

od nedelja
2,K pregleda

skokovi sa starog železničkog mosta užice 2016.
25 СКОКОВИ У ВОДУ
У суботу, 16. јула, одржани су, 25 по реду, скокови са старог железничког моста. У овом екстремном спорту, који се одвијао у две категорије, класични – ласта скокови и у „хај дајвинг“, акробатски скокови, са 16м висине у реку Ђетињу, скакало je 27 скакача из Србије, Босне и Херцеговине, Словеније, Немачке и Данске.
У првој категорији скакало је 23 скакача и прво место освојио je Александар Алексић (24) из Ужица, друго место је освојио Данко Дангубић (27) из Коњица и треће место је заузео Дино Бајрић (28) из Сарајева.

ужице скокови са старог моста

У другој категорији – акробатски скокови, први је био Немац Кристијан Вуртс, други је био Данац Џими Андерсен и треће место освојио je Борко Миладиновић из Ужица.
Александар Алексић је изјавио да му је ова победа остварење једног сна. Иначе, један је од ретких, а можда и први скакач, који је за ових 25 година за свој скок у финалној серији од судија добио све десетке.

александар алексић, победник скоква ласта

– Ово ми је пети пут да учествујем у скоковима и сада сам коначно освојио прво место. Имао сам 14 година када сам први пут скочио са овог моста и од тада сам стално гледао и сањао да освoјим прво место у свом граду. Такмичио сам се и у другим градовима, али нисам имао овакав резултат – рекао је Александар.

кристијан вуртс победник скокова ужице

Гост из Немачке, Кристијан Вуртс, рекао је да је ово друга година да се такмичи у Србији, а први пут у Ужицу, као и да су му утисци фантастични. На питање колико до сада има победа у акробатским скоковима, одмахнуо је руком и рекао да ни сам не зна.
Градоначелник Ужица Тихомир Петковић рекао је да је задовољан организацијом ове традиционалне манифестације и посебно му је драго што је све прошло без икаквих повреда.

З. Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.