početak GRADSKAINFO KINESKI FALSIFIKATI

KINESKI FALSIFIKATI

od nedelja
462 pregleda

Кинески фалсификати, шверц дувана

– Припадници Министарства унутрашњих послова, настављајући рад на сузбијању нелегалног промета дувана и дуванских производа, у последња три дана, на подручју Бајине Баште, одузели су око 110 килограма резаног дувана непознатог порекла и квалитета –

Приликом контроле саобраћаја, полицијски службеници су у месту Својдруг, општина Бајина Башта, зауставили путничко возило „пасат“ ваљевских регистарских ознака, којим је управљало лице из Ваљева, где је приликом прегледа возила, у пртљажнику, пронађено пет џакова у којима се налазило око 100 килограма резаног дувана непознатог порекла и квалитета.

Припадници полиције су на градској пијаци у Бајиној Башти, код једног лица из Бајине Баште пронашли четири кесе са резаним дуваном, а потом су у породичној кући осумњиченог пронашли једну кутију са резаним дуваном, све укупне тежине око 10 килограма.

Дуван је уз потврду одузет, а против осумњичених су поднете кривичне пријаве због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен промет акцизних производа.

Полицијски службеници су приликом вршења контроле пословања једне трговинске радње у Пожеги, чији је власник држављанка Републике Кине, пронашли и уз потврду одузели око 70 кутија разних играчака, за које се сумња да је фалсификована роба. Против власнице радње поднета је кривична пријава, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга.

О догађајима су обавештени тужиоци Основног јавног тужилаштва у Ужицу и Пожеги.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.