početak AKTUELNO KO JE POSTAVIO AUTOMAT ZA KAFU U HODNIK GRADSKE KUĆE?

KO JE POSTAVIO AUTOMAT ZA KAFU U HODNIK GRADSKE KUĆE?

od nedelja
1,5K pregleda

У НОВОМ БРОЈУ УЖИЧКЕ НЕДЕЉЕ МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ

GRADSKA KUCA 2

МИ СВЕ ЗВАЛИ, АЛИ ОНИ НИСУ ХТЕЛИ…

Једино нам Чачани изашли у сусрет…

– Само Деликомат – Чачак је показао заинтересованост за постављање апарата. Све остале фирме нису биле заинтересоване због удаљености и лоших искустава са неким другим локалним самоуправама –

 

У прошлом броју Недеље поставили смо питање градској управи ко је поставио аутомате за кафу у ходницима Градске куће и да ли је била лицитација или јавни позив за постављање тих апарата и ево какав смо одговор добили:

 

Поштовани,
На основу вашег дописа од 5. фебруара 2015. године, а у вези са постављањем апарата за кафу у просторијама Града Ужица, у прилици смо да вас обавестимо о следећем.
Град Ужице није имао обавезу да распише јавну набавку за постављање апарата за кафу који су предмет вашег интересовања. У складу са Законом о јавним набавкама, јавне набавке се расписују само у случају када се за извршене услуге, изведене радове и испоручена добра исплаћују средства која морају бити опредељена буџетом и када се та набавка налази у Плану јавних набавки.
У конкретном случају овлашћено лице је контактирало више фирми које се баве овом врстом услуге и то Вендинг – Београд, Маћи 001- Београд и Деликомат -Чачак. Само Деликомат – Чачак је показао заинтересованост за постављање апарата. Све остале фирме нису биле заинтересоване због удаљености и лоших искустава са неким другим локалним самоуправама.
Апарати у згради Града Ужица су власништво фирме Деликомат д.о.о. Чачак, Прељинска Балуга 31 и Град Ужице не наплаћује никакав закуп за то.

Обрадио
Славиша Пројевић
Одељење за јавне набавке

Начелник
Петар Вујадиновић

Прим. ред.
Пошто смо незванично сазнали да све фирме које инсталирају аутомате дају проценат ономе у чијем простору су постављени, за наредни број покушаћемо да сазнамо да ли је, како кажу, ОВЛАШЋЕНО ЛИЦЕ, уговорило проценат и колики. Најбоље је да се уговор презентује јавности, па да се види да ли има какве зараде и, ако нема, зашто није уговорен проценат. Просто зачуђује да се уређај приватне фирме поставља на градско земљиште без јавне лицитације и без икакве зараде….

automat

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.