početak KULTURA Отказан концерт „Џа или бу“

Отказан концерт „Џа или бу“

od nedelja
1,2K pregleda

fotografija sa sajta rockomotiva.com

ЖИВЕО СТАЉИН И СВЕТСКА РЕВОЛУЦИЈА
Концерт панк рок групе „Џа или бу“, који је требало да се одржи 11. марта у Градском културном центру у Ужицу, отказан је. Према речима менаџера групе Дејана Милојевића, концерт је отказан због песме „Диктаторе“. У разговору са њим, у среду, 1. марта, рекао нам је да су га претходног дана звали из ужичког ГКЦ и отказали концерт.
– Рекли су нам да су наводно у питању технички разлози, али нам је свима јасно да је у питању песма „Диктаторе“. Карте још нису биле у продаји, мада је концерт био у најави. Иначе, не дешава нам се ово први пут. На пример, у Студентском граду, на дан концерта нам је речено да не смемо да певамо ту песму. Пошто ми нисмо пристали, концерт је отказан. Тако смо пролазили и на неколико фестивала, јер су тражили да не певамо ту песму – рекао је Дејан Милојевић за „Ужичку недељу“ и потврдио да су 4. марта у Ваљеву, у једној од градских установа, успешно одржали концерт.

У Градском културном центру тврде сасвим другачије.
– Гледајући наш план и програм били смо принуђени да померимо датум. То њима није одговарало, јер имају уговорене обавезе. Надам се да ћемо у неком наредном периоду наставити преговоре око њиховог наступа. Нама је баш у то време згуснут термин, јер имамо догађања 8. марта, 14. марта и 24. марта – рекла је Јелена Васовић, в.д. директора ГКЦ Ужице и додала да је ова установа прошле године угостила 44 домаћа и светска бенда и да увек долази до преклапања неких група, па се њихови концерти отказују или се померају за други термин.
Песма „Диктаторе“ настала је прошле године пред изборе. Настала је као реакција на хапшење певача и фронтмена групе Небојше Симеуновића Сабљара, под оптужбом за високо технолошки криминал и угрожавања безбедности премијера.

З. Г.

А ЕВО ШТА НА 8. МАРТ КАЖУ ДРУГОВИ ИЗ ГКЦ

Концерт групе ”Џа или бу” није ни био заказан

Поводом неистинитих навода у појединим медијима у вези неодржавања концерта групе ”Џа или бу” желимо јавност да обавестимо да:
Концерт ове групе није био заказан па самим тим није ни могао бити отказан како је то објављено у појединим медијима
Градски културни центар је договарао термин концерта са представницима овог музичког састава али коначан договор није постигнут.
Град Ужице је увек био отворен за слободно уметничко изражавање у свим пољима, па и у музици.
Важно је поменути да је група ”Џа или бу” 2013. године гостовала у Градском културном центру, а овом приликом још једном са задовољством позивамо овај састав да наступи у Ужицу у првом слободном термину.

Градски културни центар Ужице

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.