početak GRADSKA Конкурс за пчеларе

Конкурс за пчеларе

od nedelja
2,5K pregleda

ПОДСТИЦАЈ ЗА МЛАДЕ ПЧЕЛАРЕ
У наредне две седмице заинтересовани за пчеларство могу конкурисати код Града Ужица за набавку опреме, механизације, пчелињих друштава, односно свега што је неопходно за функционисање пчелињака. Тај пројекат – подстицај пчеларства финансирају Град Ужице са 3 милиона динара и милион динара фондација „Ана и Владе Дивац“. Градски већник за пољопривреду Марко Стевановић рекао је да је конкурс расписан 17. маја и траје до 7. јуна.
– Наш циљ је да помогнемо оне који су најугроженији и произвођаче између 21 и 40 година. Обилазимо сва домаћинства и бодоваћемо по одређеним критеријумима. Предвиђено је да опрему и пчелиња друштва добије 21 домаћинство, али зависи од потражње, може добити и више домаћинстава. Средства која ће бити додељена пчеларима су ограничена у просеку на 160.000 динара по домаћинству. Није битан број кошница, већ је могуће конкурисати и комбиновано и за кошнице и за пчеле. Кандидат за набавку опреме и пчелињих заједница мора имати регистровано пољопривредно домаћинство, али не мора бити и носилац домаћинства већ само члан, а предност приликом доделе бесповратних средстава ће имати и жене – носиоци домаћинства – рекао је Марко Стевановић.
Други пројекат који ће бити реализован у сарадњу Града Ужица и Фондације “Ана и Владе Дивац” односи се на циклус предавања о пчеларској производњи, као и сточарској производњи, односно о савременом начину држања и исхрани стоке.

З.Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.