početak GRADSKA Свега к’о на вашару

Свега к’о на вашару

od nedelja
1,3K pregleda

ЂУРЂЕВСКИ ВАШАР 2019.
Традиционално на простору од плаже до аутобуске станице око Ђурђевдана одржава се Ђурђевски вашар. Око стотину тезги са робом скоро „од игле до локомотиве“ привукло је велики број посетиоца, али сами трговци кажу да је знало да буде и више људи. Чак је један продавац завеса викао:
– Шта је ово, као да смо на задушницама? Нико да се насмеје!
Највише је било продаваца чарапа и доњег веша, па су нудили 6 пари чарапа за 200 динара или троје гаћа за 150 динара. Било је фармерки по 500 динара, мајица од 300 до 1.000 динара, па и доњих делова тренерки до 600 динара.
– Нису скупе ни гаће, ни чарапе. Узела сам више пари, па и доњег веша, ваљда ће ми бити довољно до следећег вашара у октобру на Петковицу – казала је једна Ужичанка.
Иза ње једна њена суграђанка носи цвеће.
– Јефтиније је него у цвећарама или на пијацу. Баш ћу лепо уредити терасу – додала је та жена.
Био је и један младић са својим љубимцем, питоном жуте боје, како рече, старог пет година. Наплаћује фотографисање са змијом. Деца су се највише задржавала код тезги лицидерских производа, а и код продаваца кућних љубимаца. Свима су биле занимљиве јапанске свилене коке. Пар одраслих кока је коштао 3.000 динара, а млађих, пилића, 2.000 динара. Паткице, гускице по 700 динара.
– Дошао сам да видим нешто од алата. Ма није скупо, а служи једно време. Искрено, требају ми неки велики ланци – каже човек из околине Ужица.
Било је и намештаја, па је продавац из Шапца фотеље на расклапање нудио за 14.000 динара, а кауче по 16.000 динара. Дворишне чесме су коштале 50 евра, док су украси за дворишта коштала од 150 до 500 динара. Било је ту и разног алата, па чак „робе из Швајцарске (!?)“. Најгласнији су били продавци пластичних кухињских помагала домаћицама, као и један који је продавао „лековите мелеме и креме“. На крају или на почетку, зависно са које стране вашара се пође, као и претходних година, штанд са књигама. Ретко ко да приђе, иако се књига могла купити и за 100 динара.

З. Г.

погледајте галерију фотографија:


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.