početak GRADSKA Инспирисан природом

Инспирисан природом

od nedelja
2,6K pregleda

МУРАЛ ПОРЕД ЦВЕЋАРЕ
Прелепи мурал који настаје овог маја 2019. године на зиду робне куће „Београд“ преко пута цвећаре „Вивалди“ дело је нашег младог уметника Павла Павловића. Њега је ангажовала власница цвећаре Драгица Ђоковић, која је и прибавила сва потребна одобрења.
– Овај мурал представља лепоту града и поента мурала јесте да се улепша сваки део Ужица. Кад би се свако овако помало потрудио и уредио свој део, почевши од свог дворишта, па после и шире, живот би био лепши. До сада нисам радио мурал напољу, а у другој години средње Уметничке школе пре седам година са другарима радио сам зидно сликарство у локалу Мака Мара на тргу – каже Павле, који је завршио Архитектонски факултет и мастер прошле године.


Он је објаснио да је тема слике на зиду у склопу цвећаре „Вивалди“, која заједно са двориштем цвећаре заокружује једну причу. На овај начин, каже Павле, улепшаће се овај џеп града. Мурал је почео да ради пре седам дана, али због кише прави велике паузе.
– Ако не буде кише, мурал би требало да завршим за дан или два – рекао је Павле.
Мурал ће бити у комбинацији са биљкама и постављене су кукице у горњем и доњем делу мурала, на које ће се качити те биљке.

З.Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.