početak SPORT KOŠARKA

KOŠARKA

od nedelja
765 pregleda

плеј оф

Успешна сезона јуниора „Плеј оф“-а

Посустали смо у другом делу

–  Тренер Душко Мићић задовољан сезоном, мада каже – могло је и боље, Миленковић иде у Америку, жеља да и следеће и кадети изборе пласман у Кошаркашку лигу Србије –

Одиграно је последње коло Јуниорске кошаркашке лиге Србије. Кошаркаши „Плеј офа“ заузели су пету позицију, односно 13. рачунајући и екипе које су избориле пласман у плеј-оф. Тим поводом разговарао сам са тренером јуниорске екипе КК „Плје оф“

Да ли сте задовољни завршеном сезоном?
Имали смо много тешку, напорну сезону. Неке циљеве смо испунили, неке нисмо. Захваљујем се свима који су учествовали у пројекту уласка у Јединствену лигу, почевши од директора Клуба Сретена Ђурића до људи који су радили са мном припреме (Жарко Ђурић, Предраг Васиљевић, Живко Скоковић) и сениорској екипи која нам је, на свој начин, помогла да уђемо у Јединствену лигу. Такође захваљујем се свим момцима који су тренирали целе те припреме. И онима који су издржали и онима који нису.

Да ли сте очекивали улазак у ову лигу?
Улазак у Јединствену лигу Србије смо очекивали. Имали смо циљ, радили напорно да га остваримо, остварили смо га и са те стране смо изузетно срећни, поносни и задовољни. То је један од највећих успеха који смо остварили у последње време. Резултати су могли да буду бољи у првом делу. Тада смо играли достојанствено и борили се колико можемо, јер смо имали јаку групу. У другом делу смо мало посустали, посебно на психолошком плану и тада смо мало променили, подмладили екипу. Пружио сам шансу млађим играчима, јер смо опстанак обезбедили. Неке утакмице, које је на нашем терену требало да добијемо, нисмо добили. Превасходно „Слогу“ из Краљева (ту смо изгубили после продужетака), „Вршац“ и од „Слодеса“. То нам прави мрљу на досадашњим резултатима, раду и учинку у овој сезони и са тим могу да будем незадовољан.

Остаје ли екипа на укупу?
Има играча који ће престарети млађе категорије. Они и даље настављају својим путем. Ненад Миленковић иде у Америку, Марко Арсеновић још није изабрао клуб, Владимир Тодоровић, Дарко Милинковић и Игор Миловановић ће пробати да студирају и што се тиче њихове кошаркашке каријере, не знам како ће то да се одвија. Ови остали момци рођени 1997. и 1998. ће бити у циклусу припрема за наредну сезону за улазак опет у Јединствену лигу Србије.

Dusko Micic - 02

Са Вама?
То не знам још. Да ли ћу бити ја или ће бити промена. Пошто имам још неке селекције које су нам приоритетне. Кадетска екипа, са којом исто имам план да уђем у јединствену лигу. То је „моја“ селекција и не знам да ли ће бити оптерећена императивом уласка у Јединствену лигу Србије. То опет зависи од нашег договора и шефа Сретена Ђурића.

Шта може да се очекује следеће године?
Поучени искуством од ове године добили смо изузетно квалитетну лигу. Играли са изузетно квалитетниим екипама. Имали смо прилику да напредујемо. Ми ћемо и даље настојати да уђемо у те јединствене лиге. Пошто је финансијско стање у Клубу, граду и Србији много тешко, тешко се функционише, по питању путовања и организације утакмица, али опет смо се борили. Имали смо помоћ од Спортске двотране „Велики парк“, која нам је изашла у сусрет са повољним терминима за тренинге и утакмице. Исто тако велику захвалност дугујемо Миљану Шћепановићу, теби, као нашем сниматељу и новинару, као и момцима који су радили статистику, а највећу захвалност дугујемо публици, која је долазила кад год је у могућности, кад су викенди, у солидном броју подржавала екипу ипратила утакмице.

Питао сам двојицу најбољих играча екипе какви су им планови када је кошарка у питању.

Никола Миленковић (Ивањица):
Да ли сте задовољни сезоном која је управо завршена и остајете ли овде или одлазиш?
У неку руку сам задовољан, али увек може боље. Да смо се пласирали у виши ранг било би боље. Нисмо имали среће, пошто смо били у много тешкој групи.

Остајете ли у Ужицу или идете?
Не. Идем на страну и нећу остајати овде. Веом сам захвалан клубу, јер сам био овде две године и људима који су ме довели овде. Захваљујући њима идем на страну, односно у иностранство.

Како је било ове две године у Ужицу?
Овде је било одлично. Две године су ми људи излазили у сусрет. Имао сам све што сам планирао и пожелео, тако да сам довољно тренирао. Увек је могло више, али потрудићу се за нешто боље. Захваљујем још једном граду и овом клубу.

Марко Арсеновић (Љубовија):
Да ли сте задовољни завршеном сезоном?
С обзиром да ми је ово прва сезона, могло је боље. У једном делу сезоне нисмо имали среће. Ипак, све у свему, задовољан сам. Драго ми је што сам играо са овим момцима. Неко ново искуство за нас играње ове лиге, јер је мени прва година да је играм.

Како Вам се свидело Ужице?
Овде сам већ четири године. Лепо је Ужице.

Шта планирате даље. Остајете ли овде?
Имам неке опције. То ћу преко Среје да видим за Америку. Видећу. Нисам још ништа одлучио.

Милан Ђокић – Соко

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.