početak SPORT KOŠARKA – KRAJ SEZONE

KOŠARKA – KRAJ SEZONE

od nedelja
447 pregleda

тренер кк слободе 2

Тренер КК „Слобода“ резимира протеклу сезону

Планирано – остварено

– Афирмисали смо неколико играча –  Не знам да ли остајем – Многима је ово прва сениорска сезона –

Завршена је је сезона у Првој Б лиги кошаркаша, а Ужичани су завршили на 10. месту. Тим поводом разговарао сам са тренером КК „Слобода“, Милошем Обреновићем.

Како оцењујете ову сезону? Да ли сте задовољни постигнутим?
Што је најбитније на уласку у сезону, било је да смо са момцима одрадили сезону, а да је њима, сем Анђића и Арнаутовића, ово прва сезона у сениорској конкуренцији. Тако да смо ушли у сезону превасходно да опстанемо у Лиги и да све момке афирмишемо. Кад гледам те аспекте, мислим да смо испунили оба циља. Изборили смо опстанак у Лиги, а кошаркашке смо ставили на мапу. Направили су прве сениорске кораке у каријерама. На њима је да наставе даље да раде и да се развијају и надам се да ће им се каријере развијати у правом правцу . Што се тиче резултатског дела, сигурно да сам желео и хтео више што се тиче победа, али је битно да ниједна екипа, сем две утакмице на почетку другог дела против „Здравља“-а и „Пролетера“-а, против нас није лагано играла. Момци су у доста утакмица показали таленат, и верујем да могу равноправно да се носе са свима у овој лиги и генерално, кад све подвучем на крају, могу да будем задовољан сезоном. Клуб је направио „костур“ екипе који треба да остане дуже времена на окупу. Надам се да са неким конкретним појачањима и освежавањем тима током летње паузе може да се направи корак и у развоју, да се уђе у следећу сезону и да се „нападне“ врх табеле.

Знате ли ко остаје, а ко одлази?
Сад је још рано за тако нешто. Април је месец и још увек је рано причати о томе. Посебно на овим просторима нико не креће у састављање тима пре маја или јуна, тако да је у овом моменту рано причати о саставу тима за наредну сезону. Момци треба да ураде добар прелазни период. Овај период мај-јун да добро истренирају, да индивидуални квалитет унапреде и уђу у следећу сезону као још бољи играчи.

Остајете ли Ви на клупи „Слободе“?
Не знам још увек. Сигурно ћу сести са управом клуба да разговарам. Зависи да ли ће нам се поклопити амбиције и размишљања у сваком правцу. Ја сам расположен и ту сам за причу. Увек „Слободу“ гледам као другу кућу, тако да никад нисам рекао да више нећу овде бити и када сам први пут одлазио, тако да ни сада нећу да кажем ни да хоћу, ни да нећу бити. Отворен сам и расположен за причу. Све зависи од тога да ли ће се неке моје амбиције и амбиције клуба поклопити и од шефа Мирослава Радошевића.

Милан Ђокић – Соко

Питао сам двојицу најбољих играча КК „Слободе“ у овој сезони какви су им даљи планови.

Милош Копривица
Још је рано причати о томе, али мислим да нећу остати овде. Још ништа не знам. Изабраћу најбољу понуду која стигне. Понуда има, али то још ништа није званично, него само приче. Могу само да Вам кажем да постоје шансе да одем и у иностранство.

Мирослав Пашајлић
Крај је сезоне. Остали смо у Лиги и могу да кажем да сам комплетно задовољан сезоном. Одлазим после две сезоне. И клуб и град су ми прирасли срцу. Идем даље, па ћу видети шта ће се отворити. Не знам још где ћу. Могу да играм у Првој лиги, али и још вишем рангу. Било би лепо да, као и сви из „Слободе“, и ја одем у „Металац“ из Ваљева и играм Јадранску лигу. Ако буде хтела да иде моја девојка са мном повешћу и њу. Ха, ха, ха.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.