početak NAJNOVIJE Ковид у Холандији – шала и збиља

Ковид у Холандији – шала и збиља

od nedelja
3,8K pregleda
– Нову машину за веш смо наручили преко интернета, с обзиром да продавнице нису радиле. Изгледа да су и комшије имале исти проблем, јер је у једном дану, за наших 12 станова, остављено 14 машина испред зграде… –

Било је то време када је у Холандији речено да маске не спречавају ширење ковида, тако да су их Немци и Белгијанци скидали у својим аутомобилима чим пређу границу.

Тада се говорило да се вирус могао пренети преко ципела, па је у нашој згради успостављено правило изувања пре пре уласка у лифт. Чарапе су изуване тек пре уласка у стан.

Прање чарапа је постало озбиљан проблем, јер је наша веша машина била покварена, а мајсторима су биле забрањене кућне посете. Имајући у виду препоруку да се исте не перу у кади или лавабоу, ми смо једно време користили судоперу… Све док се иста није зачепила.

Нову машину за веш смо наручили преко интернета, с обзиром да продавнице нису радиле. Изгледа да су и комшије имале исти проблем, јер је у једном дану, за наших 12 станова, остављено 14 машина испред зграде… Две су припадале згради на другом крају града, сумњам да је код њих завршио џак соли који сам наручио… За контејнер тоалет папира сам сигуран.

Машине су остављене испред зграде, јер је лифт трајно искључен због чињенице да је једна ципела пронађена у њему. Никада их нисмо унели у зграду због обавезе држања дистанце, ношење је захтевало бар два одрасла мушкарца, при томе из истог домаћинства. У суседној згради била су четири домаћинства који тај проблем нису имали, тако да сам им истински завидео.

Неко се сетио да, у недостатку струјног прикључка, на машине намонтира соларне панеле, и то кинеске, са уграђеним звучницима и њиховом химном уписаном на чипу, а све то директно из фабрике у Немачкој. На то смо се одлучили без обзира што је у Холандији константно падала киша. Тиме смо се квалификовали за еколошки државни попуст на потрошњу електричне енергије, а сајбер машине смо продали концептуалном холандском архитекти који је од тога направио уметнички перформанс назван “Центрифугални корона караван“. Изложба је доживела велики успех, а зли гласови причају да је била спонзорисана и од Била Гејтса, те да су соларни панели имали у себи најновију Windows 10 верзију, која је, између осталог, коришћена за рударење криптовалуте.

Након тога смо чарапе остављали у ходнику, нисмо их више прали… Тада смо почели носити маске.

Зоран Љубичић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.