početak EKONOMIJA Малинари траже 200 динара за 1 кг малине

Малинари траже 200 динара за 1 кг малине

od nedelja
525 pregleda

АРИЉЕ, 28. јун 2017. године – Око две до три хиљаде произвођача малине из Ариља, Ужица, Пожеге, Косјерића, Ивањице и осталих делова Западне Србије одржали су улавном миран протест због ниске аконтне откупне цене, која је тренутно, како малинари кажу, 120 динара. Они траже да откупна цена буде на нивоу прошлогодишње, око 200 динара, односно, 1,83 евра по килограму. Од државе затражили су помоћ, а закључак са овог скупа је да не буде ли цена до 3. јула онолика колику траже, да ће све бити блокирано у Западној Србији, а помињали су да ће доћи и до Београда да блокирају аеродром.

– Чекамо 3. јул, до када је заказан састанак у Влади Србије. Ако не буде састанак, и ако нам не испуне захтеве, 7. јула, и тада је као и данас велики празник, све ће бити блокирано. Нека председник Вучић организује ко ће да реши овај проблем. Окупљамо се 7. јула не овде у центру Ариља, него пред хладњачама, прво ћемо њих блокирати – рекао је Добривоје Радовић, председник Савеза малинара Србије.

?

На овом протест догодио се мањи инцидент, када је група малинара из групе изгурала човека, за кога се претпоставља да је хладњачар. Ту је интервенисала полиција.
Малинари су након протеста прошетале до једне од већих хладњача у Ариљу и на кратко је блокирали. Иначе, већ се преноси вест да је у појединим деловима Западне Србије цена малине већ око 160 динара.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.