početak NAJNOVIJE Краљев трг на Златибору се реконструише

Краљев трг на Златибору се реконструише

od nedelja
1,8K pregleda

– Oпштина Чајетина реконструише Краљев трг на Златибору – Вредност радова је милион евра – Средства обезбеђена из општинског буџета, а главни извођач је КЈП ”Златибор” – У плану је и измештање кишног колектора од језера низ Обудојевицу, чишћење и сређивање језера, које укључује и постављање плутајуће бине за концерте и представе, светлосне ефекте и друге атракције –

Сви објекти и спортски садржаји са привременим дозволама биће измештени у посебне објекте који ће се налазити на потезу од Златног бора па до уласка у центар Златибора. Искористили смо овај период ванредног стања, што је велико олакшање како за власнике угоститељских објеката тако и за туристе, да средимо Краљев трг, али и друге локације за шта је било потребно и разумевање али и новац. За све ово имамо подршку и мештана и инвеститора, и надамо се да ће и туристи бити задовољни – изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина приликом обиласка радова.

Финансијских проблема немамо и сада се показала као исправна одлука да улажемо у бројне туристичке садржаје на Златибору. Највећу финансијску штету од увођења ванредног стања тренутно трпе хотели и угоститељски
објекти, зато верујемо да ће грађани Србије послушати препоруку Владе Србије и да ће ове године искористити свој годишњи одмор тако што ће посетити  Златибор, али и друга туристичка места у нашој земљи – истакао је Стаматовић.

Када је реч о доласку грађана из великих градова у своје викендице на Златибору, Стаматовић је рекао да општина Чајетина има одличну службу геронтодомаћица које помажу старијима у свим селима на подручју општине, као и да су сви ти новопридошли грађани својим средствима учествовали у изградњи инфраструктуре на Златибору и да због тога они морају да имају исти третман као и сви остали који овде живе и раде.

Анимација будућег изгледа шеталишта на Златибору
Сређује се и популарни Irish pub на Златибору

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.