početak NAJNOVIJE Лепе и по умрлицама

Лепе и по умрлицама

od nedelja
696 pregleda

ПРЕТЊЕ ЗБОГ ПЛАКАТА
Александар Веселиновић, координатор за Ужице групе грађана „За Србију без страха“ – Саша Јанковић, каже да се њиховим активистима прети због лепљења плаката Саше Јанковића, а неким активистима чак и отказом. О тим случајевима Веселиновић каже да су обавестили градоначелника Тихомира Петковића и тражили од њега састанак, на коме би се договорили око лепљења плаката. Међутим, градоначелник им није одговорио.
– Када је у суботу, 18. марта, постављен штанд ГГ „За Србију без страха“ – Саша Јанковић, испред ТЦ „Париз“, неколико активиста ове странке, углавном познати Ужичани, кренули су да излепе неколико плаката. Наш активиста са две жене, који су хтели да залепе неколико плаката Саше Јанковића у пролазу између Градске кафане ка МУП-у. Ту су већ били излепљени плакати АВ и том приликом пришла су им двојица набилдованих младића и претила им да не смеју ту лепити плакате. Тражили смо хитан састанак код градоначелника – рекао је Веселиновић.
У писму које су упутили градоначелнику навели су да је „чињеница да су током текуће кампање за председничке изборе активисти ваше странке узурпирали све јавне површине у граду, без обзира да ли је лепљење плаката на њима дозвољено или не (прелепљиване су чак и умрлице). Тиме је сужен простор и готово онемогућено било какво јавно деловање свим другим, законитим и легалним политичким актерима текућих избора…“
– Аргумент, који су тада потегли, да смо лепљењем плаката оштетили имовину СНС-а, не стоји. Навели смо градоначелнику да је чињеница да смо ми први залепили плакате, још у недељу 12. марта, па би по истом основу, имали пуно право да своје плакате прелепимо преко њихових. Сматрамо да застрашивање и демонстрација силе током предизборне кампање нису примерено средство политичке борбе и да негативно утичу на расположење свих грађана. Због тога смо очекивали да нас, као градоначелник свих грађана Ужица, без обзира на политичко опредељење, контактира и да се у најкраћем могућем року састанемо и договоримо око успостављања договора о поштовању интегритета свих учесника у предизборној кампањи. Међутим, до састанка није дошло, нити смо добили било какав одговор – рекао је Веселиновић.
Он наводи да се уместо договора, притисци, застрашивања и демонстрација силе настављају, укључујући чак и претњом отказа.
– Такође, нашем активисти, шефица је „добронамерно“ саопштила да поведе мало рачуна шта ради. Нисмо очекивали фер и демократску кампању, али, нисмо ни помишљали да ће бити овако брутална, и да се неће поштовати ни живи, ни мртви. Сви јавни простори су узурпирани и прелепљени, као да је то имовина СНС-а и Александра Вучића, а сви ми остали смо ван закона. Страшно је што смо имали неколико притужби грађана, који нису успели да обавесте родбину и пријатеље о датуму и месту сахране најближих, јер су им умрлице прелепљене. Ја сам учествовао у кампањи од 1990. године и никада овако није било. Ово је Ужице, наш град, и ми на то не пристајемо. Без страха, до победе! – рекао је Веселиновић.
Навео је пример како су једној нашој суграђанци прелепили излепљене умрлице, па је она директно отишла у СНС, жалећи се да због њиховог плаката са АВ, не може да обавести родбину и пријатеље о смрти најужег члана породице. Они су јој изашли у сусрет, тако што су одштампали нове умрлице и излепили по граду.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.