početak GRADSKAINFO Летња сезона почела месец дана раније

Летња сезона почела месец дана раније

od nedelja
649 pregleda

СКИ ЦЕНТАР „ТОРНИК“
У Ски центру „Торник“ на Златибору данас је отворена летња сезона и то месец дана раније него прошле године.
– Ове године крећемо раније, јер смо се спремили раније и временски услови то дозвољавају. Прошле године током лета продали смо 30.000 карата за разне садржаје, а надамо се да ће ова година бити успешнија, као што је била и зимска сезона, која је била најуспешнија до сада – рекао је Дејан Ћика, директор „Скијалишта Србије“ и додао да су за зимску сезону остварили добит од 878 милиона динара, што је за 24 посто више него прошле године и у буџет ће уплатити добит од 51 милион динара, што је 78 посто више него прошле године.
Посетиоцима „Торника“ на располагању ће бити жичара за панорамску вожњу, стазе за мaунтинг бајк и маунтинг карт, пешачке туре, адреналински садржаји, попут боба на шинама, зип лајна и тјубинга. Поред ових садржаја, на Торнику су у понуди и авантура парк, као и мултифункционални терен за кошарку, тенис и мали фудбал, на коме ће ускоро почети радови на ноћном осветљењу и почеће радови на постављању вештачке стене за пењање.
– За све кориснике наших услуга припремили смо и промо пакете са попустом на све вожње. Промо пакети почињу 7. јула са бајк маунтингом, са попустом од 15 посто на цену изнајмљивања бицикла – рекао је Ћика, а све остале цене су на нивоу прошлогодишњих.
Ски центар „Торник“ ће радити сваког дана од 11 до 17.30 часова.


Владимир Живановић, директор Туристичке организације „Златибор“ је рекао да ће бити организован превоз на Торник из самог туристичког центра Златибора.
Што се тиче летње сезоне на Златибору, Живановић је рекао да је тренутно акценат стављен на промоцију туристичке сезоне на Златибору у земљи и у земљама у окружењу.
– По најавама и прогнозама сезона ће бити успешна и у мају смо имали пораст броја посетилаца за 2 посто у односу на прошли период исте године. Надамо да ће тренд раста ићи. Ове године фокус смо ставили на активни одмор, па у складу с тим уређујемо бициклистичке и пешачке стазе, а отворићемо још један видиковац на Оку – рекао је Живановић.
Тренутно на Торнику је мали број посетилаца, али се према најавама очекује повећање чим деца ових дана заврше са школом.


– Први пут сам на Торнику. Нисмо стигли све да истражимо. Ево, управо идемо да видимо адреналин парк за децу. Оно што сам до сада видела је све океј – рекла је једна Новосађанка, коју смо затекли са дететом.
Старији брачни пар са сином из околине Бијелљине, такође је први пут на Торнику и одушевљени су.
– Жичара нас је занимала. Када смо се попели на врх попили смо кафу, поседели мало и посматрали природу. Природа је предивна, све је одлично – каже господин из околине Бијељине.
Затекли смо још једну госпођу са ћеркама из Бијељине.
– Долазила сам овде зими, а ово ми је први пут да дођем за летњу сезону. Супер је овде. Највише ми се свиђа што је висина и има доста тога за рекреативно бављење спортом. Ја сам иначе велики љубитељ природе и волим зеленило, које је овде предивно – каже госпођа из Бијељине.
– Била сам овде више пута и највише нам се свиђа жичара – каже госпођа из Београда, која је на Торник дошла са мужем и малим дететом.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.