Љубав је наша планета

-За љубитеље дечије поезије-

ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ КЛУБА ТРИ У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ УЖИЦЕ
У организацији Књижевне секције “Клуба три“, у пуном читалишту Народне библиотеке у Ужицу одржано је 26.04.2017.године, песничко вече дечије поезије.
Испред “Клуба три“ своје песме су рецитовали Вељко Рајић, ученик седмог разреда ОШ „Стари град“ и Секула Новаковић, дипл. правник, који рече да „пише песме за своје унуке и за своју душу“.


Гости вечери били су Дара Рајшп, песникиња из Ужица, чланица КК „Паун Петронијевић РУЈНО“, Јован Анђић, ученик осмог разреда ОШ „Душан Јерковић“. и дечији хор „Полетарац“, из истоимене ужичке Предшколске установе, на челу са Предрагом Анђићем, васпитачем и композитором дечије музике.


Да треба поштовати претке и знати ко си и одакле си, да никад не треба да буде „сузе у оку сина“, јер се из рата није вратио тата, да „наша дивна планета“ треба да буде „оаза љубави и мира“, поручила је Дара. Да је породица основ свега, да треба волети баку, деку, сестру, брата, родитеље и све ближње поручили су и Вељко и Јован, али и Секула, који је и једном фином пародијом осликао наше помало чудно време, јер је“доле небо, а земља је горе“.


Својим спонтаним извођењем химне међународних дечијих фестивала песме „Љубав је наша планета“, као и песме „Рецепт за музику“, која је ове године на фестивалу у Смедереву, добила прву награду за ауторску композицију у хорском извођењу, деца су, нама, одраслима послала озбиљну поруку да је љубав једина мера срећне будућности.
Хвала учесницима као и публици која их је све поздравила великим аплаузом. Хвала директору наше библиотеке, професору Драгиши Станојчићу, Илији Смиљанићу из Завичајног одељења, као и њиховим сарадницима који нам увек љубазно помажу.

Драгица Ђурић

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.