početak GRADSKA Маскенбал у библиотеци

Маскенбал у библиотеци

od nedelja
808 pregleda

maskenbal užic

НА КРИЛИМА МАШТЕ ШЕСТИ ПУТ
Библиотекари ОШ ,“Душан Јерковић“ и Дечијег одељења Народне библиотеке Ужице Ужице, Мирјана Радовановић Пејовић и Ратка Вучковић, организовале су шести, већ традиционални, маскенбал ученика III разреда ,“На крилима маште“ 29.12.2015. године у Читалишту Народне библиотеке.
Ученици су најпре кратким програмом, кроз игру, песму и рецитал, најавили предстојеће празнике, а затим у свечаном дефилеу и у веселој атмосфери потрудили се да представе своје маске.

maskenbal biblioteka

Као и сваке године маскирали су се у своје омиљене књижевне ликове и тиме популарисали читање. Приказујући своје маске открили су шта највише воле да читају, и да књига још увек инспирише и покреће. Уместо капа, на главама малишана биле су круне, шешири, перике, турбани, лица су била украшена „ратничким бојама”, пегама или брковима.
Жири, састављен од библиотекара Народне библиотеке Ужице, имао је веома тежак задатак – одабрати најуспешније маскиране ученике. То су овога пута били: Клеопатра – Теодора Филковић III1, Мачак у чизмама – Давид Попадић III1 и Круела – Николина Суботић III2. Они су награђени вредним и интересантним књигама које је обезбедила НБУ. Сви су се добро забавили и развеселили пред Нову годину, Божић и зимски распуст.

Мирјана Р. Пејовић, Ана Дуковић

maskenbal dušan jerković

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.