početak GRADSKAINFO MATURANTSKA ANKETA

MATURANTSKA ANKETA

od nedelja
753 pregleda

А САД – СУРОВА РЕАЛНОСТ

Где одлазе матуранти и враћају ли се у Ужице?

Ужице је наша прошлост

Међу матурантима ужичких средњих школа, након матурантског плеса, који је одржан 22. маја на градском Тргу, направили смо анкету о њиховим даљим амбицијама и плановима везаним за овај град. Питали смо их директно, да ли планирају да живе у Ужицу након завршеног школовања?
Александра- Гимназија: Планирам да упишем Факултет политичких наука у Београду, смер новинарство, а што се тиче даљих планова, мислим да нећу живети у Ужицу.
Владимир- Техничка школа Радоје Љубичић: Још се нисама одлучио, двоумим се, или факултет или добровољно служење војног рока. Наредних десет година сигурно нећу живети у Ужицу. Док се не обезбедим, не враћам се у Ужице.

55

Јована – Техничка школа Радоје Љубичић: Планирам да упишем Дефектолошки факултет и планирам да живим у Београду.
Јелена – Техничка школа: Планирам да упишем Факултет организационих наука, информационе системе. Не, не, не, не планирам да се враћам у Ужице.
Невена – Техничка школа Радоје Љубичић: Ја ћу вероватно у Нови Сад. Нисам још сигурна који факултет, али не планирам да живим у Ужицу.

12

Данка- Медицинска школа: Планирам да упишем Стоматолошки факултет у Београду. Не верујем да ћу живети у Ужицу.
Милица – Гимназија: Не знам још где ћу живети, али планирам да упишем Правни факултет и да завршим мастер и правосудни испит. Искрено, не верујем да ћу живети у Ужицу.
Невена – Гимназија: Ако завршим факултет, планови су ми да првенствено нађем посао, стекнем искуство. Идем у Београд да студирам Факултет организационих наука и не планирам да живим у Ужицу.

10

Стефан – Техничка школа: Планирам да упишем Вишу електротехничку школу у Београду, а планирам да живим у Ужицу.
Кристина – Техничка школа Радоје Љубичић: Уписаћу Вишу пословну техничку школу овде, тако да остајем у Ужицу.
Ана- Техничка школа Радоје Љубичић: Пошто сам завршила за женског фризера, планирам да упишем Академију Шобота у Београду. Не планирам да живим у Ужицу.
Милица – Уметничка школа: Планирам да упишем књижевност у Београду и мислим да се нећу враћати.

11

Горан – Техничка школа: Планирам да упишем Грађевински факултет у Београду, а што се тиче планова за Ужице, још не знам, то све зависи од посла.
Бојана – Гимназија: Планирам да упишем Филозофски факултет у Београду, смер психологија. Мислим да ћу остати тамо. Мислим да овде немам перспективу.
Милош- Уметничка школа: Планирам да упишем графички дизајн у Београду и вероватно остајем у Београду.

1

Ана- Гимназија: Планирам да упишем Правни факултет у Крагујевцу и не верујем да ћу се враћати у Ужице.
Никола – Гимназија: Планирам да упишем Медицински факултет у Београду и вероватно ћу остати тамо, ако нађем посао.
Дарко- Техничка школа: Планирам да упишем Факултет организационих наука у Београду и ако завршим, мислим да се нећу враћати у Ужице. Ужице је већине нас од сада прошлост.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.