početak SPORT Mirko prvak Balkana!

Mirko prvak Balkana!

od nedelja
574 pregleda

mirko minić

Atletičari AK „Užice“ su učestvovali na 3 atletska događaja u zemlji i inostranstvu. Prvenstvu Balkana za veterane u Solunu (Grčka), Kupu Srbije za pionirke i Atletskom mitingu u Prijepolju i okitili se sa 11 medalja (3-4-4)
Najbolji veteran Srbije, Mirko Minić, koji je ove godine obarao državne rekorde Srbije na 10.000m i 5.000m, u Solunu je, na Prvenstvu Balkana za veterane, osvojio dve titule prvaka Balkana na 5.000m i polumaratonu (20.097m)
Na atletskom mitingu u Prijepolju Ana Sekulić je osvojila III mesto na 1.500m.
U trci na 1.000m prva četiri mesta osvojile su Tamara Mićević, Aleksandra Jovanović, Milica Žunić, Anđela Mitrašinović.
Na Kupu Srbije za pionirke u Kragujevcu, u trci na 1500m prvo mesto osvojila je Tamara Mićević, Aleksandra Jovanović II mesto, a Milica Žunić III mesto. U trci na 600m Tamara Mićević je osvojila II mesto, a Aleksandra Jovanovic III mesto.
Željko Čeliković: Mirko Minić je fantastično trčao u Grčkoj, ali je, nažalost, ostao bez balkanskog rekorda na 5.000m, jer mu je nedostajalo nepune 3 sekunde.Trka je bila u nerazumno vreme, u podne, po velikoj vrucini.Mirko je ubedljivo pobedio u polumaratonu koje je trebalo da traje 3 dana, ali je zbog parlamentarnih izbora, takmičenje skraćeno na 2 dana. Mlađe pionirke, predvođene Tamarom Mićević i Aleksandrom Jovanović, su nastavile niz dobrih rezultata.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.