početak NAJNOVIJE EKO RACING TEAM VESNIĆ OSVOJIO PRVO I TREĆE MESTO

EKO RACING TEAM VESNIĆ OSVOJIO PRVO I TREĆE MESTO

od nedelja
634 pregleda

eko racing team vesnić.2

Vesnić i Pešović Srbiji doneli pozicije jedan i tri u šampionatu centralnoj Evropi

Nedeljna trka u Brnu, na žalost, nije prošla po planu EKO Racing Teama Vesnić, jer je u prvoj krivini trke došlo do kontakta između češkog automobiliste Davida Palmija i Rudija Pešovića, u kojem je srpski vozač izvukao deblji kraj i trku završio u šljunku pored staze. I pored toga, jučerašnja pobeda donela je Pešoviću uspeh karijere, jer je u generalnom plasmanu šampionatu centralne Evrope zauzeo treće mesto, što je uz prvo mesto Milovana Mikice Vesnića, sigurno najveći uspeh jednog srpskog automobilskog kluba na evropskoj sceni.
Nedeljne kvalifikacije Pešoviću su donele drugu startnu poziciju sa sekund boljim vremenom nego juče i tim je sa pravom očekivao novi podijum. Na letećem startu Pešović je bio brži od Palmija, koji je zauzeo pol-poziciju, prvi stigao do krivine, ali Čeh ga udara u zadnji desni točak i izgurava sa staze. Srećom, Pešović je prošao bez povreda i automobil bez većih oštećenja, ali nije bilo moguće da se „izvuče“ iz šljunka pored staze. Tim je odmah uložio prigovor na vožnju Palmija, ali je direktor trke incident ocenio kao, citiramo, „fifti-fifti“ i češki automobilista se izvukao bez ikakvih sankcija.

eko racing team vesnić.3

„Žao mi je što sezonu nisam završio sa još jednim podijumom, ali takav je automobilizam, prepun rizika i opasnosti. Nakon jučerašnjeg dana i dva udarca od strane Palmija i moje pobede njegovo ponašanje posle trke je govorilo da je spreman na sve. Iskreno, najviše krivim sebe, jer nisam ispoštovao dogovor da ga pustim na početku, a zatim tokom trke vrebam svoju priliku. Sad šta je tu je, auto u jednom komadu vraćamo u Srbiju, a ja sam generalno ipak treći, što je za mene i moju prvu kompletnu sezonu u Evropi veliki uspeh.“ – izjavio je Pešović.
„Da Rudija nisu pratili pehovi tokom godine, EKO Racing Team Vesnić bi lako stigao do pozicija jedan i dva, ali i ovaj rezultat je veliki uspeh i pokazatelj da smo kao ekipa spremni da se borimo sa najbržima iz Evrope.“ – poručuje novi šampion centralne Evrope, Milovan Mikica Vesnić – „Ja sam izuzetno zadovoljan sezonom, jer su automobili funkcionisali perfektno, na sva takmičenja smo dolazili i odradili ih maksimalno profesionalno, osvojili titule i stekli nova prijateljstva. Sa ponosom mogu da kažem da smo svuda rado viđeni gosti i da smo Srbiju predstavili u najboljem mogućem svetlu.“

eko racing team vesnić

Trijumf srpskih automobilista utoliko je veći, ako se u obzir uzme da je ove godine u okviru šampionata centralne Evrope, u klasi D4-2000, u kojoj su sa 11 pobeda, 3 druga mesta i jednom trećom pozicijom, dominirali vozači EKO Racing Teama Vesnić, startovalo ukupno 38 vozača. Sad je pred Vesnićem i Pešovićem „sezona“ slavlja i dodela zasluženih priznanja.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.