početak GRADSKA Млади уметници – срећно!

Млади уметници – срећно!

od nedelja
577 pregleda

МАТУРАНТИ УМЕТНИЧКЕ ШКОЛЕ
У Градској галерији Ужице, у петак, 16. јуна, отворена је изложба радова дванаесте генерације матураната Уметничке школе. Изложени су радови техничара дизајна графике, техничара дизајна текстила, гравера уметничких предмета и конзерватора културних добара.
Директорка школе Софија Бунарџић пожелела је добродошлицу свима на изложбу и доделу диплома.
Петар Благојевић, члан Градског већа Ужица задужен за културу, спорт и образовање, рекао је да ужива у овој сјајној изложби, која је доказ, не само талента деце, већ и озбиљног рада и ученика и професора.


– Када говоримо о овој школи, формално-правно, она је иста као и друге средње школе у овом у граду, али суштински, она се ипак разликује бар по једној ствари од осталих школа, а то је чињеница да у Уметничкој школи имате прилику много више да развијате сопствену машту и сопствену креативност. Пред вама је сада још важнија одлука, куда даље у свом животу и ако се на том путу одлучите да наставите са вашим образовањем и бављењем уметношћу, од срца вам желим пуно среће и надам се да ћете имати прилику да своје радове излажете у читавој Србији и свету – рекао је Благојевић и отворио изложбу.
Матурантима су дипломе уручили разредне старешине Бранкица Чкоњевић, професор југословенских књижевности и српскохрватског језика и Милоје Гачић, дипломирани машински инжењер. За смер техничар дизајна графике, под менторством Дејана Богдановића за предмете плакат и графика књиге, дипломе и награде су уручене Јани Анђић, Ђурђици Бошковић, Данилу Копривици, Лазару Василијевићу, Магдалени Поповић, Мини Радовановић и Малини Чубраковић. Смер техничар дизајна текстила, ментори Татјана Јовановић, предмети обликовање текстила, обликовање одевања и штампа текстила и Ивана Стаматовић, предмет ткање, успешно су завршили ученици Кристина Диздаревић, Тамара Токић, Маријана Ђуричић, Марта Шкорић, Маргарета Мандић, Сара Николић и Никола Николић. Под менторством мр Милована Даговића, смер гравер уметничких предмета, предмет практичан рад, матурирали су Алекса Ерић, Урош Јанковић, Маргарета Кутлешић, Ђорђе Марић и Стефан Николића, а за смер конзерватор културних добара, ментор мр Јелена Гускић Петровић, предмет практичан рад, ученици Ана Новаковић, Анђелија Селаковић, Валентина Тодоровић, Тања Томић, Мирјана Варагић и Тијана Василијевић.
Диплому, награду и поклоне ђаку генерације, Ивани Милосављевић, техничару дизајна графике, уручио је Петар Благојевић. Ову манифестацију улепшали су музичким наступом ученика Уметничке школе, Иване Марковић, Еме Јоковић, Рада Арсића и Нине Бошковић. Изложба ће бити отворена до 23. јуна.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.