početak GRADSKAINFO МУП УЖИЦЕ ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ

МУП УЖИЦЕ ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ

od nedelja
479 pregleda

МУП УЖИЦЕ ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ

Мућке при набавци грађевинског материјала

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу поднели су кривичну пријаву против мушкарца из Ужица, због постојања основа сумње да је као одговорно лице предузећа за грађевинске радове из Ужица оштетио буџет Републике Србије и ово предузеће за око 18.500.000 динара.

Сумња се да је он, од 31. марта 2008. до 31. децембра 2009. године, давао налоге да се не врши фактурисање испорученог и уграђеног грађевинског материјала, приликом изградње различитих објеката, где су извођачи радова била два приватна предузећа.

На тај начин избегнуто је плаћање пореза у износу од око 2.800.000 динара, за колико је оштећен буџет Републике Србије, док је предузеће из Ужица оштећено за око 15.700.000 динара. Такође, прибављена је противправна имовинска корист за приватна предузећа која су изводила радове.

Сумња се да је овај Ужичанин извршио кривично дело фалсификовање службене исправе на тај начин што није уводио у пословну документацију испоручен и уграђен материјал и извршене услуге према једном од два приватна предузећа.

По налогу тужиоца, осим овог кривичног дела, кривична пријава га терети да је извршио и злоупотребу овлашћења у привреди и пореску утају.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.