početak EKONOMIJA Представљен Закон о инспекцијском надзору

Представљен Закон о инспекцијском надзору

od nedelja
672 pregleda

privredna komora užice

РЕГИОНАЛНА ПРИВРЕДНА КОМОРА УЖИЦЕ

УЖИЦЕ 23. септембар 2015. године: У Регионалној привредној комори у Ужицу представљен је Закон о инспекцијском надзору. Према речима Видосаве Џагић, саветнице потпредседнице Владе Србије и министарке државне управе и локалне смаоуправе Кори Удовички, овај закон је усвојен у априлу ове године и већ се спроведе поједине одредбе, а пуна примена ће кренути од априла наредне године.

vidosava džagić

– Примењују се одредбе које се односе на надзор нерегистрованих привредних субјеката, како би се утицало на смањење обима сиве економије и нелојалне конкуренције на тржишту. Овим законом ће се такође регулисати однос међу инспекцијским службама, тако да више неће бити тога да неком привреднику долази пет инспекција за пет дана, док некима не долазе годинама. Такође, регулисано је и то како инспектор може да уђе у приватно власништво, што су до сада многи из зоне сивог тржишта користили – рекла је Видосава Џагић.
Она је додала да је овај закон донет на иницијативу многих привредних субјеката, а уз партнерство УСАИД пројектом за боље услове пословања.

milan stefanović, usaid

Милан Стефановић из УСАИД је објаснио да је овај донети закон кључни документ у реформи инспекцијског надзора.
– Применом овог закона на нерегистроване субјекте већ имамо резултата. У плану је такође и успостављање јединственог информационог система који је дугорочни план, а изазов ће бити успостављање система процене ризика и управљање у ризицима у оквиру самих инспекција – рекао је Стефановић.

privredna komora užice 2

 

privredna komora užice 3У Регионалној привредној комори је присуствовао велики број ужичких привредника, као и представника инспекцијских служби.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.