početak DRUŠTVO На Малу Госпојину

На Малу Госпојину

od nedelja
721 pregleda

KOLO SRPSKIH SESTARA UŽICE

Коло српских сестара
Коло српских сестара у Ужицу, у среду 21. септембра, обележило је славу своје заштитнице, Пресвете Богородице, у народу познату као Мала Госпојина. У присуству ужичког свештенства, представника градске управе и поштовалаца ових хуманих Ужичанки, још једном је истакнут значај рада Кола и акција које предузима од оснивања.
Ужички свештеници су истакли да се на овај дан обележава „дан рођења мајке Исусове, пресвете и пречисте Марије, оне која је на свет донела онога који нам је спас, мир и живот вечни“.
– Радујте се и ви чланице Кола српских сестара, јер ово је велики дан у нашем животу и велики празник наше цркве, а ви сте на себе преузеле велику дужност, да попут мироносица, благовестите јеванђеље Христово добрим делима.

kolo-srpskih-sestara

Слободанка Мира Станковић Ћирковић, председница Кола српских сестра Ужице, захвалила се присутнима у Парохијском дому.
– Поштовани оци, уважени суграђани и мили дародавци. Да није вас, ваших дивних породица, не бисмо могле много тога урадити. Свим сестрама је драго што сте данас овде, јер сте нам указали велику част. Надам се да ћемо, као и у протекле 24 године, колико је прошло од обнављања рада Кола, а заправо 95 година, колико ће бити догодине од његовог оснивања, и убудуће, бити доследне свог имена и својих дела. Хвала вам свима – истакла је председница Кола и у изјави за медије са жаљењем констатовала да у ширењу културно-просветитељског рада, Коло ни до данас не успева да се у потпуности изгради, од силних социјалних проблема становништва, које је сваке године све сиромашније и сиромашније.

KOLO SRPSKIH SESTARA UŽICE

Следећа акција Кола српских сестара биће помоћ деци, мигрантима, старости до десет година, у зимској гардероби. Чланице Кола српских сестра апелују на Ужичане да буду хумани и солидарни са овом популацијом и свима другима којима је помоћ неопходна.
У месном одбору у Ужицу, тренутно је активно тридесет припадница Кола српских сестара.

Љ.К.

img_0396 img_0398 img_0399 img_0401 img_0403 img_0405 img_0408 img_0413 img_0422 img_0425

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.