početak GRADSKA Љајић отворио базен

Љајић отворио базен

od nedelja
837 pregleda

bazen

Дечије одмаралиште Златибор
Директор Дечијег одмаралишта „Златибор“, Владан Цупарић, у изјави за Ужичку недељу, поводом отварања затвореног базена у одмаралишту „Голија“ на Златибору, који је прошлог понедељка свечано отворио министар туризма Расим Љајић, подсетио је да се са изградњом затвореног базена у „Голији“ започело пролетос, након доградње новог тениског игралишта и реконструкције постојећих.
– Дограђен је део објекта одмаралишта, у коме је сада базен, а изнад базена, на две етаже, добили смо осам соба, односно 300 квадратних метара новог смештајног капацитета. Тиме је капацитет „Голије“ повећан за 32 кревета, с тим да су нове собе искоришћене да се растерете постојеће, тако да су тренутно све собе у „Голији“ без спратних кревета, трокреветне, четворокреветне и петокреветне. Радови су коштали 27,5 милиона динара, од чега је установа издвојила 10, министарство 13 и град Ужице 4,5 милиона динара.
Према Цупарићевим речима, протекла летња сезона била је јако успешна.
– И на Златибору, и у Бечићима, имали смо рекордну посету, и ова летња сезона је омогућила инвестиције са којима настављамо јесенас. Почиње реконструкција постојећих купатила у одмаралишту „Голија“, урадићемо соларне панеле и ти радови ће бити завршени пре почетка зимске сезоне. До пролећа се надамо да ћемо почети и са изградњом затворене спортске хале за колективне спортове, пошто је министар Љајић обећао помоћ, чиме ћемо заокружити комплетну понуду школског спортског туризма у „Голији“. За то рачунамо да ће нам требати од 25 до 28 милиона динара, с тим да ће ресорно министарство издвојити 15 милиона, а остатак установа и град Ужице.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.