početak GRADSKAINFO Наша деца треба да летују на мору!

Наша деца треба да летују на мору!

od nedelja
566 pregleda

dveri užice katarina lacmanović 2

ДВЕРИ У АКЦИЈИ
Драган Крсмановић, члан Извршног одбора Двери, и Катарина Мићуновић, кандидат за одборника овог покрета, на конференцију за новинари навели су разлоге због чега сматрају да је погрешно што су смештајни капацитети одмаралишта градске јавне Дечије установе „Златибор“, у Бечићима и на Златибору, изнајмљени „некој“ агенцији из Новог Сада.
– Пре свега, ми не знамо ни име те агенције, нити је њено име игде објављено, ни на интернету, нити на било ком сајту. Не знамо ништа и о том уговору, да би грађани могли да процене колико је то неопходно, ни исплативо. Сам износ новца не мора да говори о квалитету функционисања те установе. Прави квалитет за нас Ужичанине је колики је број деце из Ужица био у Бечићима, колико су времена проводили и какве су тамо садржаје имали, јер, то је она права ствар. Знамо каква је еколошка ситуација у Ужицу, колико је загађен ваздух, на шта је личио ваздух у децембру прошле године. Погледајмо податке у болници о броју плућних болести код деце. За то постоје дечија одмаралишта, да омогуће тој деци да лети проведу десетак дана на мору, да удишу свеж ваздух, да пливају. Значи, не могу ужичка деца да буду жртва амбиције да би неко зарадио неки новац. Ако неко то није кадар да уради, ми то разумемо, али нека се он лепо повуче и препусти онима који знају да раде – рекао је Драган Крсмановић.
Он је додао, да, када би Двери биле у ситацији да могу утицати на рад јавних предузећа и установа, они би се постарали да јавна предузећа и све друге установе у граду раде у интересу грађана Ужица.
– Не можемо дозволити, да, рецимо, сутра „Водовод“, одлучи да је цена воде мала и да онда то треба предати неком приватнику, да би онда тај воду вишеструко поскупео или да би флаширану воду продавао негде на страну, а Ужичани кофама захватали воду у Ђетињи и пили је. То је недопустиво – рекао је Крсмановић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.