početak GRADSKAINFO POKRET POZITIVNO UŽICE

POKRET POZITIVNO UŽICE

od nedelja
631 pregleda

brane mitrovic2

Покрет Позитивно Ужице

Површност и јавашлук

Покрет Позитивно Ужице подржава одлуку градоначелника Тихомира Петковића да умањењем зараде за 10 % казни све оне који су својим неоговорним и бахатим понашањем довели до тога да се програми пословања за 2015.г. јавних предузећа Велики парк, Биоктош, Градска Топлана, Нискоградња, Аеродром Поникве, и Градска стамбена агенција појаве пред одборницима са низом недопустивих грешака, неусаглашени са законом и одлукама Владе и да због тога буде одложено њихово усвајање.

Очекујемо да градоначелник и јавно саопшти ко су кривци.

Посебно истичемо и ценимо спремност градоначелника да прихвати личну одговорност и грешке, и да најпре казни сам себе.

МЕЂУТИМ:

Чињеница да су програми пословања поменутих предузећа предложени од стране директора, усвојени од стране надзорних одбора јавних предузећа, верификовани од градског већа, јасно говори колики је степен површности, нестручности и неодговорности у целом ланцу доношења одлука о трошењу новца грађана Ужица.

Свима је јасно да је крајње време да се крене са увођењем реда у јавни сектор и да појединачне мере не решавају проблем.

Такође је јасно да градско веће мора бити одмах реконструисано јер већина чланова ни после 5 месеца није схватила шта треба да ради.

Покрет Позитивно Ужице још једном позива градоначелника да крене у одлучну борбу са јавашлуком у јавним предузећима, установама и градским управама, да предложи смену појединих градских већника, да смањи плате директорима и да укине надокнаде члановима надзорних одбора, јер Ужичани не желе да награђују и плаћају оне који раде на штету грађана.

у Ужицу, 08.01.2015.г  Покрет Позитивно Ужице

 

 

 

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Пера Перић 7. фебруар 2015. - 11:02

Тихомир Петковић, градоначелник Ужица, умањењем децембарске плате, казнио је себе, свог заменика Видоја Дрндаревића, поједине градске функционере и директоре пет јавних предузећа, због пропуста направљених у предложеним и неусвојеним програмима пословања предузећа за ову годину.
Смањењем плате је кажњена и Мирјана Дрндаревић, начелник градске управе за буџет и финансије, а санкционисано је и двоје запослених у градској управи, један из градске управе за буџет и финансије, а други из управе за опште послове.
– Морамо се научити да радимо свој посао много квалитетније него што су то радили они пре нас. Убудуће, цене за велике грешке неће бити смањење плата него смене …
… а ни речи о запослењу Александра Дрндаревића у Слободну зону Ужице.
… мож’ да бидне, ал’ не мора да значи …

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.