početak EKONOMIJA Не можеш да будеш име у свом граду

Не можеш да будеш име у свом граду

od nedelja
1,9K pregleda

NEMA VIŠE BAGREMA

ЛЕГЕНДАРНИ „БАГРЕМ“ ОТИШАО У ИСТОРИЈУ
У суботу, 12. децембра, у Косовској улици срушен је ресторан „Багрем“. Ресторан, за који је сваки прави Ужичанин чуо, постојао је од 11. новембра 1971. године. Пошто су на друштвеним мрежама сви осудили овај потез и за то оптужили власника велетрговине „Квиско“, Љубинка Илића, трагом те информације, потписник ових редова отишао је да провери истинитост ових навода. Власник „Квиска“ Љубинко Илић је за „Ужичку недељу“ рекао:

KVISKO

– Не знам ко је то рушио. По ком решењу су рушили не знам. Нико то није купио и мислим да све то општина ради. Сто ме људи прозивало. Сви говоре „Квиско бахат, шири се“. Како сам могао да купим кад је лицитација, мислим, тек 18. децембра? Не рушим ово ја. Иди провери негде у Општини и питај њих ко ово руши. Ја сам заинтересован да то купим, јер се моја парцела граничи са њом. Имју и несређене границе око та два објекта и са куповином бих и то решио. Нисам ништа купио, а људи већ шест месеци причају да сам купио и да ја то рушим. „Багрем“ није продат. Злонамерно људи причају већ шест месеци како сам ја то купио. Откуд им та идеја? И зар само ја могу да га купим?
Како је рекао човек, који није желео да буде именован, Ресторан „Багрем“ био је у власништву предузећа „Слога“, који је, приватизацијом, купио Милан Челиковић. Кориснику „Багрема“, како нам је речено, „нису дали да узме своје ствари, а потом је неко повадио све“. По речима очевица, инспектор није дао да се покупе ствари пре рушења. Мада је додао и да закупац „Багрема“ није искористио дати рок да покупи своје из објекта.

BAGREM restoran užice

Трагом ове информације посетили смо „Слогу“ и проверили какве информације имају. Из руководства „Слоге“ рекли су нам следеће:
– Тамо су нам рекли да је град Ужице одобрио рушење тог објекта. За објекат постоји уредна документација, грађевинска дозвола и сви остали папири да тај објекат припада „Слоги“. Објекат је срушен без наше сагласности и не знамо шта Град планира на тој локацији. Ми смо поднели захтев и за легализацију и за озакоњење, а они су то порушили. Дали су нам нека решења, али, постојали су разлози да се то не поруши. Ми смо се на то жалили, водимо управне спорове и видећемо шта ће бити на крају. Све је то незаконито и сада припремамо тужбе и целокупну процедуру око тога. Имамо грађевинску дозволу и можемо вам дати копију да објекат постоји са грађевинском дозволом, чиме ћемо доказати да објекат није нелегалан. Да још додам да је то урадио град и да држава нема везе са тим.

direkcija 2

Питали смо и директора ЈКП „Дирекција за иградњу“, Николу Масксимовића. На ову тему, он је рекао:
– Не знамо ми ништа о томе. То није наша надлежност. Ако Вам треба нека информација идите у градску управу и питајте њих тамо. Они ће вам рећи, јер имају праве информације.
Слушајући „наређење“, идем до поменуте институције, односно у Комуналну полицију:
– Шта имам да вам кажем о томе? Постоји решење, а ми смо поступили по Решењу. Достављено им је решење, они су се жалили, жалбу су им одбили и крај. То је то. Ми не знамо шта се планира. То, вероватно, знају у Урбанизму. Можда се и нешто планира, али ја не знам шта. Објекат је урађен без дозволе, није поднет захтев за легализацију, донето је решење још негде тамо у септембру. То зна боље грађевински инспектор. Донето је решење, они се жалили, одбијена им жалба, извршено решење и то је то. Постоје та решења, али ви знате како се она дају. У складу са Законом о доступности информација. – рекао је извор из Комуналне полиције, који није желео да буде именован.
Незванично сазнајемо да је на лицитацију, расписану од стране Града, већ конкурисало два понуђача.

Милан Ђокић

Comments

comments

Povezani tekstovi

2 više komentara

jordan 16. децембар 2015. - 19:03

svi placu za bagremom i piju svoje kafice u fensi lokalima na glavnoj ulici.prosecan pazar u bagremu poslednjih 10 godina nije bio ni 2000 dinara.radio sam u vidovdanskoj godinama,i slobodno vreme provodio u bagremu,nikada neko novo lice uvek 10 istih ljudi(a to nisu ovi sto komentarisu).poslednjih godina WC nije bio u upotrebi-lokal zimi nije grejan i popucale su vodovodne instalacije..u kuhinji je dolazilo do strujnih udara.,.Ali cinjenica je da je neka prevara u vezi rusenja,i da je namenjeno poznatom kupcu…strah me je da pomislim da je na ovaj nacin mogao biti otet i neki mnogo vredniji objekat…treba li sutra da strepimo da ce se nase kuce svideti nekom investitoru,a da ce nadlezni brze bolje da mu izadju u susret ruseci iste…

ponovi
milan 14. септембар 2017. - 10:32

nimalo nije čudo jer znam iz ličnog iskustva jad

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.