početak AKTUELNO Завршени радови на изградњи и реконструкцији „Голије“

Завршени радови на изградњи и реконструкцији „Голије“

od nedelja
1,2K pregleda

rasim ljajić na zlatiboru

ДЕЧЈЕ ОДМАРАЛИШТЕ „ЗЛАТИБОР“
У Дечјем одмаралишту „Златибор“ на Златибору завршени су радови на реконструкцији и доградњи одмаралишта. Тим поводом одмаралиште су посетили министар трговине, туризма и телекомуникација и потпредседник Владе Републике Србије Расим Љајић, као и градоначелник Ужица Тихомир Петковић и председник општине Чајетина Милан Стаматовић, Новинарима се први обратио градоначелник Ужица Тихомир Петковић:
– Послови у Дечијем одмаралишту „Златибор“, које ради од 1956. године и одавно није имало овако значајне радове на реконструкцији као што су ови. Радови који су везани за доградњу зграде и коштају око 16.600.000 динара. Добили смо нових 300м2 простора, нова 32 лежаја, као и покривено кошаркашко игралиште. Фирма која је радила посао је „Еуротермик“ из Краљева. Захваљуем се и њима, јер су радове завршили неколико дана пре зацртаног рока, као и Општини Чајетина која се одрекла 5.600.000 динара доприноса за комуналну изградњу и наравно, највећа захвалност министру Расиму Љајићу, за 13.000.000 динара које је Дечје одмаралиште „Златибор“ добило за завршетак радова. Ми се надамо да ћемо уз помоћ Министарства наставити радове наредне године. Честитам и руководству Дечјег одмаралишта „Златибор“, које је спремило квалитетне пројекте, које је министар Расим Љајић препознао као пројекте које треба финансијски подржати. Пројекти су спремни и за изградњу базена са новим простором, новим лежајевима изнад њих и надам се да ћемо наредне године наставити радове на овом објекту.

rasim ljajić na zlatiboru4

Потом је реч добио министар трговине, туризма и телекомуникација, потпредседник Владе Републике Србије Расим Љајић:
– Мени је драго да је ово један од последњих пројеката који је Министарство финансирало, а један од првих који је завршен захваљујући одличној сарадњи са локалним самоуправама и ово је модел који желимо да направимо. Резултат тога је брз завршетак прве фазе овог објекта. Пошпо је број страних и домаћих туриста у порасту за преко 30% у првих 10 месеци у односу на прошлу годину, настављамо са овим инвестицијама. Ми смо инвестирали изградњу „Авантура парка“, односно „Зип лајна“, а у плану је, као што сам и прошли пут обећао, изградња затвореног базена у оквиру Одмаралишта „Голија“ са циљем да постакнемо развој дечјег и омладинског туризма. У року од две године ја се надам да ће овде бити изграђен још један терен за мали фудбал са вештачком травом, како би млађе категорије фудбалских клубова могли овде лети да долазе на припреме. Из године у годину употпуњујемо садржај, не само спортски, него и туристички и верујем да ће Златибор и наредне године бележити овако добре резултате и обарати рекорде. Један од пројеката који ћемо финансирати је сигурно овај пројекат затвореног базена, али финансираћемо и друге пројекте које ћемо добити из Ужица, Чајетине и са Златибора.

rasim ljajić na zlatiboru8

На питање да ли ће Министарство подржати идеју да се интезивира реализација пројекта аеродрома „Поникве“ у цивилне сврхе, министар је казао:
– Ми смо и прошле године разговарали са Министарством грађевине Владе Републике Србије о ревитализацији тог аеродрома. Објективно говорећи, нема оног степена развоја туризма на Златибору и читавог овог краја, без инфраструктуре, а то подразумева и Аеродром „Поникве“, али то изискује и изградњу крака аутопута Коридора 11 према Златибору. Ми морамо тога да будемо свесни. Све ово што улажемо је потребно и неопходно, али кључна ствар, без кога не можемо развијати читав овај крај у туристичком смислу, то су ове две компоненте. Дакле, да се лакше дође до Златибора и аутом и авионом и ми морамо да учинимо све да у што краћем року обновимо Аеродром „Поникве“.

rasim ljajić na zlatiboru10

Након разговора са новинарима министар, градоначелници, директор Дечјег одмаралишта „Златибор“, новинари и запослени прегледали су урађено и дограђено на објекту „Голија“ Дечјег одмаралишта „Златибор“.

Милан Ђокић

погледајте галерију фотографија

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.