početak GRADSKAINFO Нема лепшег краја од Ужица

Нема лепшег краја од Ужица

od nedelja
604 pregleda

milos-profilna

УЖИЧКИ МУЗИЧАРИ: МИЛОШ РАДОВАНОВИЋ
Милош Радовановић се прославио по песми „Пукни, зоро“ у мегапопуларном филму “Монтевидео“, као и својим наступима у „Пинковим звездама“. Рођен је у Ужицу 1983. године.
– Основну школу сам завршио у „Андрија Ђуровић“, односно у садашњој Првој основној школи „Краља Петра Другог“, па онда средњу Машинску школу. После школе сам се окренуо музици – каже Милош.
Његово интересовање за музиком почело je још у основној школи.
– Прво сам свирао хармонику као основац, а поникао сам у Културно-уметничком друштву „Севојно“. Ту сам стекао своје прве музичке кораке и музичку културу, коју сам врло добро савладао. Док сам још био у КУД-у, ишао сам на свирке ван града. Стигао сам до Чачка, наступао у једној кафани, а онда су уследили наступи у Аранђеловцу, околини Ваљева, Љигу, па у Централној Србији. Затим сам се вратио у Чачак и остао пар година, где сам нашао заиста добар бенд. После сам отишао у Београд, са два фантастична момка, Мирком и Миодрагом. Они су Босанци, али смо их звали кенгури из Аустралије. Побегли су за време рата у Босни у Аустралију и вратили се, да би наступали са Жељком Шашићем. Упознали смо се спонтано у Будви, одсвирали и отпевали неку песму и схватили да можемо лепо сарађивати. Кренули смо узлазном путањом, волели исту музику и осећали исто приликом извођења песама. Са њима сам много напредовао у музици и озбиљно радио на мом вокалу – казао је Милош.
Заједно су се вратили у Београд. Милош је остао сам, јер су се његови пријатељи вратили у Аустралију.
– После њих, у Беораду сам нашао бенд из Ваљева. То је озбиљан бенд, који функционише десет година. Са њима сам насупао највише на многим приватним журкама, у многим дискотекама, у Ужицу, такође у „Контри“ и „Скали“, наступали смо по целој Србији и Војводини. Лети смо били у Херцег Новом – рекао је млади ужички певач.
А за свој највећи хит „Пукни, зоро“, каже да је то некако дошло само по себи.
– Наместиле се звезде. Песма је дошла у моје руке на поверење људи из филма и продукције „Монтевидео“. Поверили су је мени. Композитор Драган Брајовић Браја је преправио другу строфу од првобитне, и звао мене, јер је сматрао да је могу пратити својим гласом. Ја њега много волим и ценим и радо сам прихватио. Том песмом у „Монтевидеу“ сам добио праву ињекцију. Та песма ми је дала личну, карту по којој ме сви данас препознају и по којој ће се свака моја будућа песма поредити, јер је она моја прва и најбоља песма – рекао је Милош.

milos-4

Он сматра да после те песме не може да направи бољу, једино што може да неки наредни хит буде у рангу са „Пукни, зоро“.
– „Пукни, зоро“ траје већ шесту годину и њу стално певам. Нисам ни сањао да ће постати оволики хит. Увек је популарна и код мене добија на тежини. У почетку, у првом маху, нисам нешто био везан за ту песму, али како одмиче време, све сам везанији – додао је Милош.
Наш популарни суграђанин спрема свој албум првенац.
– Почео сам полако да спремам албум. Може да буде завршен до краја ове године, а може да се догоди и до краја идуће године. Не журим, јер у животу никада нигде нисам журио. Једино што могу да обећам је да ће на том албуму, поред „Пукни, зоро“, бити још добрих песама. Сакупљао сам неке песме, јавило ми се пар добрих менаџера и имам једног доброг спонзора, а иза свега ће стајати Пинк продукција – најавио је Милош.
Тренутно ради на снимању спота песме, која ће се појавити на „Пинк фестивалу“, који ће бити одржан у новембру ове године.
– Спот снимам у нашем крају у Ужицу и на Златибору, јер сматрам да од нашег краја нема лепшег – казао је Милош
Каже да воли да дође у Ужице, али да због обавеза долази све ређе.
– Највише волим да дођем у Ужице, али долазим све ређе, због обавеза. Волим да се дружим са пријатељима из детињства. Овако у Београду сам стално у некој јурњави, у неким обавезама – рекао је Милош за „Недељу“.
На крају је додао да очекује да ће се идуће године појављивати више на телевизији са неким новим песмама.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.