početak GRADSKA Невероватан скандал – Осркнављен Србов споменик!

Невероватан скандал – Осркнављен Србов споменик!

od nedelja
693 pregleda

SPOMENIK SRBA STAMENKOVIĆA

ПРИМИТИВНОЈ БАГРИ НИШТА НИЈЕ СВЕТО: Оскрнављен споменик Срба Стаменковића
Са споменика на гробу неприкосновеног фудбалског аса Срба Стаменковића, на Доварју, током прошле седмице скинути су лопта и оловни венци. На месту где је стајала лопта остао је само део арматуре који ју је повезивао са спомеником. Са њене стране су стајали оловни венци који су је окруживали. На месту где су они стајали арматура је заједно са њима одсечена.

SPOMENIK SRBA STAMENKOVIĆA 3

Вера Стаменковић, супруга покојног Срба, каже да је још у шоку.
– Била сам пре седам дана на гробу и ту је стајала лопта. У петак ме је звао један Србов пријатељ који је свратио на гроб да запали свећу. Рекао ми је да на гробу нема лопте и венаца. Била сам у шоку. Када сам отишла на гроб и видела споменик, нисам могла да верујем својим очима. Више није било лопте и два венца. Страшно! То је ту стајало скоро двадесет година и сада неко то да скине. И деца и ја смо јако разочарани – казала је Вера.

SPOMENIK SRBA STAMENKOVIĆA 2

Србо Стаменковић је несрећним случајем изгубио живот у јануару 1996. години, а на годишњицу му је подигнут споменик. Од тада је лопта окружена венцима и све до прошле седмице стајала ту као симбол онога у чему је Србо био најбољи.
– Када сам пријавила полицији, ни они нису могли да верују да неко буде толико дрзак, да тако оскрнави споменик једног Срба Стаменковића – казала је Вера.

З.Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.