početak AKTUELNO Niža cena priključka na gas u Užicu?

Niža cena priključka na gas u Užicu?

od nedelja
915 pregleda
Filip Radović, direktor Agencije

Filip Radović, direktor Agencije

Danas je u Opštini održan sastanak sa predstavnicima Agencije za zaštitnu životne sredine Republike Srbije na kojoj se razgovaralo o nastavku aktivnosti Agencije u praćenju i poboljšanju stanja kvaliteta vazduha u Užicu, kao i o mogućoj donaciji iz EU fondova za rešenje problema akumulacije Vrutci.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Agencije za zaštitnu životne sredine, član Veća zadužena za ekologiju i predstavnici gradske uprave.

Filip Radović, direktor Agencije je istakao da je ovaj sastanak početak.

“Naša intencija kada smo razgovarali sa gradom Užicom je da od ovog sastanka ne možemo očekivati ništa, ali i najduža putovanja su započinjala jednim korakom, a mi želimo da ovakvi sastanci postanu redovni. Cilj nam je da na njima vidimo šta možemo da uradimo pošto je Užice počelo da se izdvaja kao grad sa ekološkim problemima”, rekao je Radović.

“Mi želimo da ukažemo na značaj problema sa aerozagađenjem svim nadležnim institucijama koje bi mogle da odreaguju. Ovde je potrebno da se dođe do sistematskog rešenja, pre svega u infrastrukturnim projektima, da se napravi obilaznica i da se uloži u energetsku efikasnost kada govorimo o indvidualnim ložištima, kako bi emitovali manje emisija”, istakao je Filip Radović.

Snežana Janjić, član Veća zadužena za ekologiju je rekla kako ona za sada može samo da apeluje na građane.

“Ja uopšte nisam zadovoljna ovakvim sastancima na kojima čujem reči entuzijazam, da podignemo svest građana i slično. Ja mislim da je svest građana u Užicu podignuta na najviši mogući nivo. Ja mogu da apelujem samo na građane da decu ne izvode i da budu što manje napolju. Ja umesto karmina nosim ventolin u torbi, a praktična stvar je i maska koju ću ja od danas redovno da nosim, a to preporučujem i građanima”, rekla je gospođa Janjić.

Snežana Janjić

Snežana Janjić

Zamenik gradonačelnika Vidoje Drndarević je na pitanje novinara prokomentarisao cenu priključka na gas koja je Užicu znatno veća u odnosu na okolna mesta.

“Tačno je da je cena u Užicu za priključak mnogo veća, a to je pitane za “Užice gas”. Mi moramo, pošto smo partneri zajedno, da poradimo na tom pitanju vrlo brzo. Što se tiče okolnih mesta, jeste manja cena, ali se postavlja pitanje koliko je priključaka urađeno, zato što je cena gasa posle mnogo skuplja od operatera koji to snadbevaju”, rekao je gospodin Drndarević, koji je posle pitanja novinara potvrdio da se cena može menjati.

“Ima šanse da cena priključka na gas bude znatno niža”, izjavio je gospodin Drndarević.

Opširnije u štampanom izdanju “Užičke nedelje”…

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.