početak AKTUELNO ZASEDALO VEĆE

ZASEDALO VEĆE

od nedelja
753 pregleda
Sednica Skupštine grada

Sednica Skupštine grada

DAL’ JE MOGUĆE…

Planiran deficit budžeta Grada Užica i novo zaduživanje

– Ako je verovati informaciji koju smo dobili, po prvi put u istoriji praktično planiran deficit budžeta Grada Užica – planirani rashodi 2,4 milijarde, a planirani prihodi 1,9 milijardi. Razlika planirana da se pokrije prodajom NEFINANSIJSKE imovine od 205 miliona i zaduživanjem od 185 miliona –

Užice, 15. decembar: Prema utvrđenom predlogu, budžet grada Užica u 2015. godini iznosiće 2,4 milijarde dinara. Najviše prihoda očekuje se od poreza na dohodak, dobit i kapitalnu dobit 1.140.000.000, od poreza na imovinu 311.000.000, od republičkih transfera 228.113.946 i od prodaje imovine 205.400.000 dinara. Gradsko veće utvrdilo je i predloge Programa i Finansijskog plana javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju”, kao i Odluke o finansiranju gradske opštine Sevojno. Prema planu, JP Direkcija za izgradnju će u 2015. godini za svoje aktivnosti iz budžeta imati 959.760.868 dinara, a za gradsku opštinu Sevojno planirano je 13.545.000 dinara.

Utvrđeni su predlozi odluka o lokalnim komunalnim taksama, o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine i o pravu na besplatan prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju.

U delu urbanizam, Veće je prihvatilo izmene i dopune Odluke o izradi plana generalne regulacije “Aerodrom Ponikve”, utvrdilo predloge rešenja o razrešenjima i imenovanjima članova upravnih odbora gradskih ustanova i škola i o izmenama i dopunama Odluke o obrazovanju Saveta za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Na ovoj, 13. sednici Gradskog veća, doneseni su Kratkoročni akcioni plan zaštite kvaliteta vazduha za teritoriju grada Užica za period novembar 2014 – mart 2015. godine, Strategije upravljanja rizikom i procenom rizika i o finansijskom upravljanju i kontroli, kao i akt o mapiranju poslovnih procesa u gradskim upravama i Gradskom pravobranilaštvu.

Određene su i nove cene karata za Gradsko klizalište u ovoj sezoni i za parkiranje u Javnoj garaži. Ovogodišnja cena karte je 150 dinara, dok je JP “Bioktoš” snizio cenu parkiranja u Javnoj garaži za period od decembra do marta naredne godine kod mesečne i tromesečne pretplate koje sada iznose 3.500 dinara kada je mesečni najam, odnosno 10.500 dinara kod tromesečnog zakupa mesta za parkiranje u Javnoj garaži. Istovremeno, Veće je odlučilo da invalidna lista kod kupovine karte za korišćenje Gradskog bazena imaju popust od 90% na redovnu cenu.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.