početak GRADSKAINFO Нови број Ужичке недеље у продаји!

Нови број Ужичке недеље у продаји!

od nedelja
955 pregleda

Нови броју Ужичке недеље

у продаји од 13. септембра

на свим бољим продајним местима!

У новом броју можете прочитати:

КРСТО ЈАЊУШЕВИЋ, народни посланик и координатор СНС за Златиборски округ:
“Време је да се у интересу грађана на све те сукобе стави тачка. Покушаћемо да у наредном периоду скупа са Групом грађана и другим коалиционим партнерима, направимо резултате који ће донети потребан мир и бољитак општини и њеним грађанима” – рекао је Глишић.


ДРАГАН ТУЦАКОВИЋ, ТШ РАДОЈЕ МАРИЋ:
“Ова школа није случајно препозната као пример добре праксе, који треба сви да следе. Швајцарска представница Урсула Рејнолдс, експерт за дуално образовање, изјавила је да ван Швајцарске није видела овако добар модел и да би Влада Србије требало да га у наредној деценији прошири и у осталим деловима Србије и да ће се тада Србија сврстати у ред земаља које ће имати мали број незапослених.”


ДУШАН ГЛОГОВАЦ, МУЗИЧАР И УЧИТЕЉ:
“Тај први „Ђерам“ смо основали Момчило Михајловић Моцо, Зоран Милановић Ћизо, Милош Караклајић Маче и ја. Име је дао Ћизо. Били смо изузетно популарни и тражени. Имали смо две тамбуре, гитару и контрабас. То је трајало дуго, све док Ћизо није напустио оркестар…”


АЛЕКСАНДАР ЂОКИЋ – „РИБОСПОРТ“:
“Последње порибљавање урађено је пре десетак година. Како су почели приватним лицима да дају воде на газдовање, порибљавања је све мање. Да приватник, а не удружење газдује водама увео је Оливер Дулић, и на тај начин је разбио риболовачка подручја и риболовачка удружења. Некада се знало да свако удружење риболоваца мора да одвоји једну трећину до 50 посто новца од чланарине за рибочуварску службу и порибљавање. Тога више нема.”


ВУК ГОРДИЋ – БУДУЋИ УЖИЧКИ НАУЧНИК:
“Не учим због родитеља, већ првенствено због себе, да бих се уписао на факултет који желим, и зато једноставно морам да учим неке ствари које су у плану и програму школе, а нису ми ни занимљиве, а ни толико битне у мом даљем животу.”


СЛОБОДАН ГАВРИЛОВИЋ: Kњига „Гласник и култура“
“Остао је после тога упамћен као једини који је икад у бившој држави јавно изрекао критику Јосипу Брозу у лице. Због тога је имао великих проблема да се запосли кад је завршио за социолога и искључен је из Савеза комуниста Југославије, са образложењем да је „противник самоуправног социјалистичког система!“
 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.