početak AKTUELNO NOVI KREDIT

NOVI KREDIT

od nedelja
666 pregleda

GRADSKO VECE

СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

Ново задуживање

– Субвенција за ЈП „Велики парк“ у износу од 40.110.000 динара –

Градско веће града Ужица је на 19. седници разматрало и упутило Скупштини на давање сагласности програме пословања јавних комуналних предузећа „Нискоградња“ и „Градска топлана“ и јавних предузећа „Велики парк“, „Аеродром Поникве“ и „Градска стамбена агенција“ за 2015. годину. Већници су прихватили и упутили одборницима на усвајање извештај о раду Савета за здравље за 2014. годину и предлог Стратегије јавног здравља града Ужица од 2015 – 2020. године.

Утврђени су предлози одлука о кредитном задужењу за финансирање капиталних пројеката у износу од 130 милиона динара и о кредитном задужењу за финансирање текуће ликвидности у износу од 50 милиона динара, као и предлози одлука којима се прибављају и преносе Дирекцији за имовину Републике Србије три стана ради измирења обавеза према Министарству одбране.

Чланови Већа су донели одлуке о учешћу у капиталу у ЈП „Градска стамбена агенција“, ЈКП „Дубоко“, „Аеродром Поникве“ и „Бизнис инкубатор центру д.о.о“ Ужице, као и одлуку о додели субвенције за ЈП „Велики парк“ у износу од 40.110.000 динара у складу са Одлуком о буџету града Ужица за 2015. годину.

На седници су усвојене измене и допуне Правилника о одређивању зона за повлашћено паркирање возила којима је обухваћена зграда у Улици Димитрија Туцовића 43 и решења о постављењу градског правобраниоца и његовог заменика.

Већници су донели и одлуку о расподели средстава буџета по месним заједницама, намењених за удруживање са ЈП Дирекција за изградњу за 2015.годину и Правилник о начину остваривања права на бесплатан превоз у градском и приградском саобраћају на територији града Ужица.

Донето је и решење о образовању Савета за пољопривреду и дата сагласност на предлог о Правилнику о раду ЈП „Велики парк“.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.